An ecstatic passage to India: Nicolas Mortelmans (Live) en dj Devabhoga

Ecstatic Dance Breda
21-06-2024
19:30
BRESS Breda
Noord-Brabant
€25,80
groepskorting
community
muziek, zang en dans


Een bijzondere editie met live muziek van Nicolas Mortelmans (BE) in combinatie met dj werk van Devabhoga, samengebracht tot een prachtige ecstatic dance avond met een Indiase vibe.
★ Nicolas Mortelmans ★ bracht in april zijn langverwachte debuutplaat MĀYĀ uit! De rode draad doorheen het album is de sitar, een instrument dat hij op de traditionele manier bij verschillende sitarmeesters in India aanleerde. (Sinds 2017 wordt hij opgeleid door de wereldbefaamde Anoushka Shankar.)
In elk nummer probeert hij dit unieke instrument op een andere manier te benaderen. Met dit album bouwt hij een brug tussen zijn liefde voor Indiase muziek en zijn roots in westerse genres als elektronische, jazz en rock muziek en vanavond heel speciaal als onderdeel van onze dansreis.
Het optreden van Nicolas is het live startpunt en tijdens de dansreis zijn er interludes. Tevens doet hij de “winding down” aan het einde.
Nicolas Mortelmans is een gepassioneerde sitarspeler en multi-instrumentalist uit Antwerpen. Nicolas is een fusion sitarist en student Indiase klassieke muziek en niet zomaar een muzikant.
Nicolas deed honderden concerten over heel Europa, Nepal en India. Hij trad op in o.a. Sportpaleis, Ancienne Belgique, De Roma, OLT Rivierenhof, en speelde op menig festival zoals Boomtown, Sfinks, Maanrock, GentJazz, CampoSolar en Ancient Trance Festival.
"Ik werd verliefd op de mystieke klanken van de sitar en ging me erin verdiepen. Indische klassieke muziek is een uiterst spirituele stroming met als doel het bewustzijn te verhogen. Het is een zoektocht naar de diepste klanken van de ziel. Het is een levenslange studie om deze complexe muziek te leren beheersen."
Evenement / Agenda delen: