THEMA-AVOND | Een innerlijke ontdekkingsreis – het hart in harmonie met het denken

Het Gouden Rozenkruis, centrum Enschede
07-05-2024
20:00
Enschede
Overijssel
-
nieuwe-aarde
Uncategorized


De werkelijke ontdekkingsreis zit niet in het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het kijken met nieuwe ogen (Marcel Proust).

Door nieuw te leren kijken, ontdekken we weidse innerlijke landschappen en ervaren we een leven dat synoniem is aan vrede, geluk en harmonie. Als we onszelf niet meer als middelpunt van alles zien, en niemand willen overtuigen van ons gelijk, dan wordt onze wereld ruimer. Dan is het mogelijk om samen aan iets bouwen, om iets te maken dat een gedeelde realiteit is. Als zo’n gedeelde realiteit bovendien aansluit bij een verlangen naar het realiseren van hoge zielewaarden, dan wordt deze gedeelde realiteit doordrongen van een energieveld van hoge kwaliteit en vibratie. Een veld waarin liefde, vreugde en harmonie gedijen, waarin iets ongekends kan gebeuren. Door op een nieuwe manier te kijken – met nieuwe ogen – ontdekken we weidse innerlijke landschappen, waar vrede, geluk en eenheid mogelijk zijn.

We leven in een moeilijke, pijnlijke en verwarrende tijd, dat is zeker zo. Maar nog nooit was de mens zo vrij en zo in staat om het oorspronkelijke in zichzelf te zoeken en te vinden. Om met nieuwe ogen te leren zien en om nieuw te denken. En laten we daarbij vooral het hart niet vergeten, dat in harmonie met het denken grootste dingen mogelijk maakt. Een warm hart en een helder verstand werken samen. Zij inspireren en bemoedigen, zij maken de weg vrij voor het leven van de nieuwe ziel.

Wil je je samen met anderen verdiepen in levensvragen? Kom dan naar de thema-avonden in een van de centra van het Rozenkruis om samen in een open gesprek en uitwisseling interessante thema’s te bespreken.

Locatie: Lasondersingel 188, Enschede
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur (met koffie en thee).
Evenement / Agenda delen: