Bezinningsbijeenkomst: De waarnemer in je

Rozenkruis Hilversum
16-04-2024
20:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ 0,0
Uncategorized


Als je de wereld met een onderzoekende blik bekijkt, dan kun je zien en ook ervaren dat niets in het leven bestendig is. Of je nu kijkt naar een eendagsvlieg, naar een vulkaan of naar jezelf; alles heeft een begin en een einde. Tussen dat begin en dat einde is er een continue ‘beweging’, want alles verandert steeds weer, niets blijft ooit hetzelfde. Groei, verval en opnieuw groei, volgen elkaar op zoals de getijden komen en gaan. Een tijdje is het zó en een tijdje later is het weer anders. Dat alles ‘tijdelijk’ is, is het hoofdkenmerk van onze wereld. We leven een leven dat tijdelijk is, hoewel we dat zeker niet altijd beseffen. Toch is het goed om er soms bij stil te staan dat het leven eindig is. Memento mori is een bekende Latijnse uitdrukking voor: bedenk dat je sterfelijk bent. Dat besef kan je helpen de aard van deze wereld te doorzien en je ook bescheiden maken.

Als je je nu eens, op dit moment, innerlijk onttrekt aan al die bewegingen in de tijd, en je vanuit een stil punt in jezelf alleen maar naar die bewegingen in en om je heen kijkt, dan ben je een waarnemer geworden. Een waarnemer ván al het beweeg in de tijd, in plaats van een deelnemer áán het beweeg zelf. Als we nu nog een stapje verder gaan, kun je je misschien ook voorstellen dat er een dimensie is die niet aan tijd gebonden is, waar tijd niet bestaat. Er is wel ontwikkeling en groei maar geen begin en geen einde, en dus ook geen verval. Dat is moeilijk voor te stellen, maar toch… ergens weet je ervan, ergens resoneert die gedachte in je als waarheid. Ergens ben je ook een waarnemer van de niet-tijd.

Wil je je hierop bezinnen en luisteren wat het je brengen kan? Kom dan naar de bezinning. Je wordt verzocht zo mogelijk een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Meer informatie over deze bezinningsbijeenkomst vind je op de website www.rozenkruis.nl/hilversum en https://www.facebook.com/SchoolvanhetRozenkruisHilversum/
Evenement / Agenda delen: