Koude dip Ademhaling en Mindset

Yuheal
13-04-2024
09:00
Venlo
Limburg
€ 25,00
healing
workshop


Koude dip Ademhaling en Mindset

Beleef de twee contrasten van uitdaging en diepe ontspanning.
Werk aan je immuun-, cardiovasculaire -, hormoonsysteem en zenuwstelsel.

Wat is winterdippen?
Het is een training die bestaat uit een work-out en relaxatie waarbij je geniet van een koude dip in buitenwater. Het bestaat uit een combinatie van yoga, ademhalingsoefeningen en/of wandelen op de locatie van Yuheal of in de natuur.

Je gaat tijdens de training actief aan de slag zodat je je lichaamstemperatuur verhoogt en je je spieren en conditie traint, door ademhaling en yoga, of als we de natuur ingaan door andere oefeningen. Het programma wordt aangepast aan de deelnemer(s). Naast yoga asana’s worden er ademhalingstechnieken ingezet. We werken aan een actieve warming-up gevolgd door een inactieve cooling down ‘De Dip’.

De dip is een passief onderdeel waarbij ervaren, ademhalen en ontspannen de sleutelwoorden zijn. Een dip in koud (natuur)water. Na de dip volgt een warming-up, yoga, trampoline of een wandeling.

Deze training geeft je een energie boost en haalt je uit je hoofd. We trainen naast onze spieren en conditie ook onze mindset en ons autonome zenuwstelsel, vasculaire-, ademhalings- en immuunsysteem.

Wat heb je nodig?

Sportkleding waarin je makkelijk beweegt.
(Denk ook aan een warme jack voor buiten kleding afgestemd op het weer. Het verschilt per sessie of we binnen zijn bij Yuheal of er op uit gaan. De info ontvang je van tevoren).
Badkleding
Ondergoed en eventueel extra (droge)kleding voor na de dip
Grote badhanddoek, eventueel een badjas
Waterschoenen (de dip plekken variëren en soms kunnen stenen in het water liggen) of een paar oude sneakers, blote voeten kan ook maar is een grotere uitdaging

We sluiten af met thee & home-made biologische soep.

Liefs Susan
Evenement / Agenda delen: