Wervel Concert

Open Heart Music & Meditation
14-04-2024
15:30
Soefitempel, Katwijk
Zuid-Holland
€ 27,50
muziek, zang en dans


De sierlijke gratie van de werveldans van Iris van der Sar ontmoet de magische muziek van multi-instrumentalist Peter Wilms. Deze unieke combinatie creëert een wonderlijke wereld waarin je gemakkelijk tijd en ruimte vergeet. Zij laten zich tijdens de voorstelling leiden door wat ze voelen in het moment. Klank, ritme en beweging komen samen in het Nu.

De vormen en kleuren van de door Iris zelf ontworpen en gemaakte kostuums versterken het hypnotiserende effect van het wervelen en tillen de beweging op naar een bijzondere puurheid. Voeg daar de heldere stem van Peter en de betoverende klanken, die hij weet te ontlokken aan o.a. de marimba en de handpan, aan toe en de beleving van dit geheel wordt er een van onalledaagse schoonheid.

Na de dansacademie en enkele jaren gedanst te hebben in professionele moderne dansgezelschappen, beheert ze haar eigen theater- en dansgezelschap Passar Performing Arts.
De laatste jaren zijn al haar passies samen gevallen in het wervelen. Zoals Sufidans is het wervelen een dans die de verbinding met de Bron belichaamt. Iris: ‘Het is een toegangspoort tot groeiend zelfbewustzijn, inspiratie en levensgeluk’. Naast de wervelende optredens, geeft zij ook lessen en workshops met als thema Authentiek leiderschap dmv wervelen. Meer informatie vind je op www.whirlingcreations.com.

Peter Wilms trad op met talloze orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Hij heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie aangevuld met andere instrumenten zoals de handpan, sansula en diverse percussie-instrumenten, zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, veelal verstillend en sereen, maar ook vaak ritmisch en kleurrijk. Kijk voor meer info op www.ohmm.nl.
Evenement / Agenda delen: