Lachworkshop

Els Pfann
06-05-2024
14:00
Mariakapel Coudewater Rosmalen
Noord-Brabant
€ 13,-
workshop


Monday Blessings - elke maandag van 9 tot 17 uur en van 19:30 tot 21:00 uur is er vrije inloop bij Mariakapel Coudewater. Hier, op deze magische krachtplek, kun je jezelf en/of je intenties laten voeden en dragen. Met om 14 uur een lachworkshop met Els. Wat er ook speelt in je leven, na deze sessie voel je je lichter.

*** lach-o-logica ***

Thich Nhat Hanh zei het eens zo prachtig:

"Sometimes your joy can be the source of your smile
And sometimes your smile can be the source of your joy"
Thich Nhat Hahn

Je lach als bron van plezier; zo kan het ook! Lachen geeft endorfine, verlaagt stress, versterkt je immuunsysteem en verbroedert. Ook wanneer je ‘nep’ lacht. Dus waarom wachten met lachen tot je je gelukkiger voelt? Waarom niet gewoon beginnen?

Het universum spreekt geen Spaans, Duits of Frans. Het Universum spreekt Energie. En als ik in een kartonnen doos zit en ik zeg: “Oh mijn god, ik ga naar de maan, dit is geweldig, oh, het is zo leuk, wauw!” Het universum reageert op die energie en creëert daardoor meer magische dimensies of magische manieren waarop we onze realiteit waarnemen.

Door de wet van oorzaak en gevolg. Wat je uitstraalt, is wat je ontvangt. Dus als volwassenen komen we op het punt waarop we het als gewoon-een-kartonnen-doos zijn gaan zien. En dan wordt het weggegooid en gaat het gewoon op de stapel. Dit creëert een eentonigheid gedurende ons hele bestaan.

Richard Wright heeft het over een van de grootste ziekten ter wereld: over-ernst. Het is eigenlijk een ziekte. Het sluit onszelf af.

Dus vraag jezelf af: Hoe kan ik geluk herdefiniëren, gebaseerd op hoeveel ik vandaag heb gelachen?

Dat zijn letterlijk 75 biljoen cellen in je lichaam die zullen gaan tintelen van geluk wanneer je jezelf dit toestaat. Samen met anderen lachen is nóg leuker!

Je kunt het eenmalig proberen of regelmatig terug komen. Trek gemakkelijke zittende kleding aan. Per keer € 13,- Er hoeft geen abonnement te worden afgesloten, je neemt de lessen ‘per keer’ af. Meld je vast aan of kom spontaan binnenwaaien. Ter plekke contant betalen mag ook.
Evenement / Agenda delen: