Meditatie weekend in Amsterdam

Kadampa Nederland (KMC Oslo)
22-03-2024
19:30
Theosofische Vereniging Nederland, Tolstraat 154-156, 1074 VM Amsterdam
Noord-Holland
€zie event
meditatie
workshop


Meditatie weekend in Amsterdam

Lezingen en meditaties met with Gen Kelsang Dragpa, (Nederlandse monnik sinds 1993) residentieel Leraar van Kadampa Meditasjonssenter Oslo en NKT Nationaal Spiritueel Directeur voor de Noordelijke landen. NB- De lezingen en begeleide meditaties zijn in het Nederlands, simultane vertaling naar het Engels zal aanwezig zijn.

https://www.meditasjonioslo.no/events-meditasjon-oslo/events-in-the-netherlands

Vrijdag 22 Maart 2024 19:30 t/m Zondag 24 Maart 2024 15:00
Adres; Theosofische Vereniging Nederland, 154 Tolstraat, 1074 VM Amsterdam

GRATIS Openbare lezing en meditatie

22 Maart 2024 - 19:30-21:00 - Wees lief voor jezelf: leer mediteren

(In het Nederlands met Engelse vertaling/In Dutch with English Translation)

Een lezing en begeleide meditaties met Gen Kelsang Dragpa, residentieel Leraar van Kadampa Meditasjonssenter Oslo en NKT Nationaal Spiritueel Directeur voor de Scandinavische regio.

Tijdens deze lezing zal Gen Dragpa uitleggen hoe we kunnen leren ontspannen en positief blijven door onze geest vertrouwd te maken met meditatie. Als we leren regelmatig wat tijd voor onszelf te nemen door onze geest te kalmeren door middel van meditatie, kunnen we op elke situatie reageren met helderheid en wijsheid.


23 Maart 2024 - 09:00-15:45 -Dagcursus:Concentratie, de sleutel tot geluk

Tijdens deze dagcursus zal Gen Dragpa praten over concentratie, de voordelen ervan en hoe deze te verbeteren. In deze cursus zal Gen Dragpa enkele praktische wijsheidsadviezen en meditatietechnieken van Boeddha presenteren die ons zullen helpen onze geest te bevrijden van afleidingen. Door deze positieve methoden te gebruiken, zullen we een diep gevoel van innerlijke vrede en tevredenheid ontdekken en een groter gevoel van welzijn en geluk ervaren.


24 Maart 2024 - 09:00-15:00 -Eéndaagse retraite: Meditaties voor innerlijke rust

In deze ééndaagse retraite zal Gen Dragpa uitleg geven over de voordelen van meditatie en in het bijzonder de meditaties voor ontspanning begeleiden.. Deze retraite geeft ons de mogelijkheid om ons lichaam en onze geest te ontspannen en kalme en vredige gevoelens op te wekken.
Deze retraite staat open voor beginners en voor degenen die al dagelijks mediteren.

Evenement / Agenda delen: