Innerlijke Bron bijeenkomsten

Rozenkruis Hilversum
12-03-2024
20:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ 30,00
UncategorizedInnerlijke Bron bijeenkomsten

Di 12 maart, 26 maart, 9 april en 23 april 2024 om 20.00 uur zijn er vijf Innerlijke Bron bijeenkomsten bij het Rozenkruis Hilversum getiteld: Een innerlijke weg voor deze tijd, met als inspiratie bron het Gouden Rozenkruis – 100 jaar.

Tevens is er een afsluitende bijeenkomst op zondagmiddag 5 mei om 13.30 uur in het Jan van Rijckenborghcentrum, Zakstraat 2, 2011 JS te Haarlem.

“Ken je dat gevoel van grote verwondering? Alsof je opnieuw kijkt met de ogen van een kind. Verwondering maakt je stil. 'In awe' noemen de Engelsen het. In dat gevoel van verwondering kun je je ineens bewust worden verbonden te zijn. Verbonden met al het leven om je heen, met het Al zelf, met de gehele werkelijkheid. En wellicht zelfs een werkelijkheid achter de zintuigelijk waarneembare wereld. Heb je dat weleens ervaren? In die momenten groeit er een aanvoelen dat we een 'thuis' hebben 'dat niemand toebehoort'. Een ‘thuis’ dat zich niet op een gefixeerde plaats bevindt en dat je niet hoeft te bevechten, omdat het geestelijk is, het ‘denkend hart’ van alles en iedereen.

Een vermoeden echter is nog niet hetzelfde als ‘vaste grond’ of ‘van binnenuit weten’. Daar is nog een aanvullend proces voor nodig. Een proces dat bij grote mystici, vrije denkers en visionaire kunstenaars door de eeuwen heen bekend was en is. Een proces dat in alle belangrijke spirituele geschriften beschreven staat. Zo ook bij de ‘klassieke’. Zich baserend op de gnostiek-hermetische filosofie die als een spirituele schat werd meegevoerd uit de Egyptische, joodse en Griekse smeltkroes van rond het begin van onze jaartelling, introduceerden de Rozenkruisers op tastbare wijze hun grootse gedachtegoed in de westerse wereld. Zij deden dat begin 17de eeuw met de publicatie van de Rozenkruismanifesten. Precies 100 jaar geleden werden ook de oprichters van de School van het Gouden Rozenkruis, Jan van Rijckenborgh en Catharose de Petri, door deze impuls geïnspireerd. En nu, 100 jaar later, heeft deze spirituele schat een moderne vorm gekregen.”

Wat kan het Rozenkruis betekenen voor jouw innerlijke weg? Kan het helpen jouw ‘geestelijke thuis’ te vinden? Kom en onderzoek het op de vijf bijeenkomsten van de Innerlijke bron.

Deelnamekosten € 30,- (vijf bijeenkomsten en teksten)

Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie en aanmelden zie website www.rozenkruis.nl/hilversum en https://www.facebook.com/SchoolvanhetRozenkruisHilversum/ of bel met 023-5186185
Evenement / Agenda delen: