Biodanza vijfdaagse in de Franse Ardennen 23-28 juli 2023 Dans het Orakel

Annette Heynderickx
Dans, ontwikkeling, transformatie, verbinding, plezier, bewegingsvrijheid, leven
Centre Buirefontaine
Buitenland


Als Biodanza docent ben ik de laatste jaren alleen nog maar enthousiaster geworden, over al wat er te ontdekken valt over de combinatie van beweging, muziek en voelen (vivencia) en over het dansen in groep. Het gemak waarmee een proces van persoonlijke groei in gang gezet wordt is zo enorm krachtig, vriendelijk of liefdevol. Met de woorden van de initiator Rolando Toro, het is elke keer het paradijs!

Van oudsher dansten de mensen; de krijgers en boeren om te danken en vieren; de vruchtbaarheid, de mysteriƫn des leven. Of om de Goden te ontmoeten, de liefde of versmelting en eenheid met hun geliefden of het universum.

Het Orakel in Buirefontaine dansen doen we nu voor het 14e jaar. Ons kompas is de beeldspraak:

ALS EEN VOGEL TE HOOG VLIEGT, GAAT ZIJN LIED VERLOREN.
IN PLAATS VAN NOG MEER NAAR OPWAARTS TE PUSHEN, IS HET BETER BENEDEN TE BLIJVEN. DIT ZAL VERRASSEND GELUK BRENGEN, WANNEER JE OP JE KOERS BLIJFT(I TJING)
met andere woorden:
"Een vogel moet niet proberen om zichzelf te overtreffen en in de zon vliegen, maar moet afdalen naar de aarde, waar zijn nest is".
Kent niet iedereen dit fenomeen van (te) hoog willen vliegen, van zichzelf overtreffen en de grond onder de voeten verliezen, of van te veel hooi op de vork...
Het worden prachtige diepe dansdagen die ons enorm gaan verkwikken. AnnetteMijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
23-06-2023
Landgoed Blommerenbos
Vlaanderen
23-07-2023
Centre Buirefontaine, Aubenton
Buitenland
21-08-2023
Latude, 34520 Sorbs Frankrijk
Buitenland
Evenement / Agenda delen: