Awareness Through the Body

Karin Awareness Through the Body
Awareness Matters
Trainers uit Auroville! Trainingen - workshops - eigen ontwikkeling én voor professionals die met kinderen of volwassenen werken.
Amersfoort - Baarn
Utrecht
Awareness Through the Body

ATB is een innovatieve manier van werken.
Kinderen, jongvolwassene & volwassenen ontwikkelen aandacht, zelfbewustzijn, zelfkennis en vergroten de basis voor zelfregulatie en bewustzijn. Een ‘speels’ programma wat zowel dynamische als verstillende oefeningen biedt.

Ontstaan in Auroville (India), krijgt ATB op dit moment internationale erkenning. Het biedt een innoverende manier van werken, zowel voor het onderwijs als op het gebied van zelfontwikkeling. Het geeft instrumenten om jezelf op een dieper en waarachtiger niveau te leren kennen, zodat je steeds beter in staat bent jezelf aan te sturen.

Body felt sense

Tijdens ATB werk je met ‘body felt sense’ als een persoonlijk ijkpunt. Door jezelf open te stellen voor je lichaamssensaties, leer je er beter naar luisteren én leer je beter omgaan met de veelheid aan input die, zowel innerlijk als via de buitenwereld binnenkomt.

De ‘waarnemer’

Naast het werken met ‘body felt sense’ neemt het ontdekken en cultiveren van de waarnemer een belangrijke plek in. Dat gaat over het positioneren van de aandacht, op zo’n manier dat deze als het ware getuige is van alle bewegingen in ons ‘zijn’. Waarnemen vanuit een neutrale positie: zonder te oordelen, zonder te analyseren of door de situatie meegenomen te worden.

Trainingen

De trainingen worden gegeven door in India opgeleide trainers. In april- mei komt Amir Azulay over vanuit India om trainingen te verzorgen in Nederland, Duitsland en België.

Evenement / Agenda delen: