Agenda van John van den Bosch

John van den Bosch
Het Grote Ontwaken
lezingen, workshops, on-line trainingen, boekbesprekingen
Maasdam
Zuid-Holland


John van den Bosch (1955) is geboren in Australië en opgegroeid in Rotterdam. Na zijn Mulo-B en Wiskunde MO-A opleidingen ging hij in Militaire Dienst. Daarna werkte hij bij een toeleverancier voor de bouw. Tijdens deze periode deed hij een studie Bouwkunde aan de HTS in Dordrecht, en een avondstudie Interne Bedrijfsorganisatie en Bedrijfs-economie.

In 1982 startte John als zelfstandig ondernemer met een bouwkundig teken-en adviesbureau en stapte na een jaar over naar het reclame-productievak. In 18 jaar tijd bouwde hij zijn bedrijf vervolgens uit tot één van de toon-aangevende reclameproductiebedrijven van Nederland met grote klanten zoals Shell, General Motors, Eneco en Center Parcs. Daarnaast was hij oprichter, secretaris en voorzitter van de Coöperatieve Inkoopvereniging en vakraadslid van de branchevereniging voor reclame-productiebedrijven.

Vanaf 1995 verdiepte John zich in de spirituele kant van de mens en interesseerde zich in het bijzonder voor persoonlijke ontwikkeling. Daarbij werd hij vooral geïnspireerd door Amerikaanse succescoaches zoals Brian Tracy en Paul J. Meyer

In 2000 zette hij een nieuwe koers in door te starten met een Amerikaanse sign-franchise licentie voor Nederland. Hij bouwde deze onderneming met één vestiging uit tot een organisatie met 19 vestigingen in Nederland, België, en Duitsland. Eind 2008 nadat hij een echtscheiding en faillissement rijker was heeft John hiervan afscheid genomen om nieuwe wegen in te slaan. Hij had alles verloren wat hem dierbaar was.

Met zijn ervaring in het opzetten, verkopen en saneren van bedrijven, zijn commerciële ervaring met grote en kleine accounts, en zijn franchise-ervaring, wil John nu een bron van informatie en inspiratie zijn voor integere, toegewijde en hardwerkende ondernemers en ondernemende mensen.

Tevens begon John zich in die periode serieus af te vragen waarom nu juist hij een faillissement en een echtscheiding moest incasseren. John beschouwde zichzelf als een eerlijk, rechtvaardig, hardwerkend, intelligent en integer persoon. Waarom moest hem dat dan overkomen.

Dat leidde tot vele onderzoeken naar alle aspecten over het functioneren van de maatschappij als geheel en individuen als radertje in dat geheel. Veel van de resultaten hiervan hebben geleid tot het schrijven van het boek “Spirit in Organisaties”.

Na het uitkomen van zijn eerste boek “Spirit in Organisaties” is John Mastermind groepen gaan leiden op basis van de uitgangspunten van het boek “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill om mensen te begeleiden in hun proces succesvol te zijn in hun leven.

Tevens begon John lezingen te geven in Nederland en België over zijn onderzoeken ten aanzien van maatschappelijke problemen. De titels van de 2 lezingen waren: “Hoe deze wereld geregeerd wordt, door wie en waarom.” En de andere was het vervolg op die lezing: “Hoe kunnen we onze onafhankelijkheid en zelfbeschikking vergroten”.

Dat laatste werd ook een thema in John zijn leven omdat “grootschalig ondernemen” niet meer de weg was die hij wilde bewandelen. Sterker nog, door het wegvallen van zijn pensioen (zijn bedrijven) zocht John naar manieren om met minimale middelen weer een zinvol bestaan op te bouwen. Dat pad heeft hem vele interessante inzichten opgeleverd die zijn lezingen in de praktijk ondersteunden.

In die periode ontwikkelde John reeds een plan om kleinschalig lokaal een community op te zetten, waar hij ook diverse presentaties over gegeven heeft. Echter, de tijd was er nog niet rijp voor. De meesten mensen zaten nog ruim in hun eigen comfortzone en de problemen waren op dat moment nog niet groot genoeg om in actie te komen.

Nu, een kleine 13 jaar later, midden in de Coronacrisis, is alles compleet anders. Overal ziet hij nu ideeën en initiatieven ontstaan, waar hij 13 jaar geleden al over schreef en sprak. Dit boek is dan ook het resultaat van dat proces en een poging om een bijdrage te leveren aan de bouw van een nieuwe samenleving


Mijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
21-07-2024
Hoeksche Waard
Zuid-Holland
22-09-2024
Spectrum, Schijndel
Noord-Brabant
Evenement / Agenda delen: