De perfecte storm, wat betekent dat – Jan Rotmans

Op Hodenpijl
31-01-2024
20:00
Schipluiden
Zuid-Holland
€ 25,-
networking
nieuwe wetenschap


Op woensdag 31 januari is Jan Rotmans te gast voor een lezing over de Perfecte Storm. Je mag een betoog verwachten dat persoonlijk is – elke transitie begint namelijk bij het individu. Prof. Rotmans gaat graag in gesprek over relevante thema’s om zo te motiveren en inspireren tot verandering. Hij zet niet alleen aan tot anders denken, hij motiveert tot anders doen.

Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid, biedt overheden, bedrijven en bovenal individuen de oplossing voor de chaos en crises die wij allemaal voelen. Als grondlegger van de transitiekunde in Nederland en de bedenker van het geïntegreerde klimaatmodel wereldwijd is prof. Rotmans een internationale autoriteit in zijn vakgebied en een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Zijn lezingen en masterclasses zijn gerelateerd aan de 11 transities die hij gedefinieerd heeft op het gebied van energie, grondstoffen, landbouw en voedsel, circulariteit, financieel, ruimtelijkheid, zorg, onderwijs, sociaal, democratie en persoonlijke transitie. Hij maakt complexe materie eenvoudig en toegankelijk en spitst zijn lezing toe op het relevante thema voor de opdrachtgever. Door zijn brede kennis en gelaagdheid is hij één van de weinigen die voor vele sectoren in transitie een op maat gemaakte visie kan formuleren en deze kan doorvertalen naar de praktijk.

Uniek is dat hij zijn betoog altijd persoonlijk weet te maken – elke transitie begint namelijk bij het individu, zoals elke revolutie ook bij de mensen zelf begint – hetgeen niet alleen confronterend en schurend werkt, maar vooral motiverend en inspirerend. Hij laat mensen zo inzien dat het wel degelijk nut heeft als je in actie komt. Hierdoor is prof. Rotmans naast spreker ook een gedreven motivator. Hij inspireert mensen, en belangrijker nog, hij activeert zijn publiek. De machteloosheid die mensen vaak voelen, weet hij weg te nemen.

Prof. Rotmans laat zien dat echte verandering mogelijk is en weet menig zaal in vuur en vlam te zetten. Vaak krijgen zijn lezingen daadwerkelijk een vervolg binnen organisaties. Hij geeft de hoop mee dat als we onze creatieve en innovatieve krachten bundelen, we uiteindelijk beter uit deze periode van chaos en crises kunnen komen

Prijs lezing: € 25,-
Prijs lezing inclusief maaltijd: €52,50
Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: