Mindfulness wandeling Amstelpark, Amsterdam

Rob Noord
12-05-2022
16:30
Amstelpark, Amsterdam
Noord-Holland
€ 0
gratis
meditatie


Voor mij is “wandelen in aandacht” gewoon aanwezig zijn met wat er is. De innerlijke spraak- en denkwaterval probeer ik vooraf te temperen door goed mijn voeten te voelen en even een paar minuten op mijn ademhaling te letten. Er komt dan nog wel van alles voorbij, maar door mij er bewust van te zijn, kan ik het makkelijker van me af laten glijden. Maar zodra ik toch weer in mijn hoofd blijk te zitten, let ik weer op mijn ademhaling. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In het Amstelpark gaat dat vanzelfsprekend makkelijker dan in het centrum van Amsterdam. Maar als ik eenmaal “uit mijn hoofd” ben gekomen, maakt een al of niet drukke omgeving eigenlijk niet meer uit. De natuur in het Amstelpark is prachtig. Ik loop regelmatig een rondje van een uur in aandacht door het park.
Wandelen in aandacht in groepsverband heeft een extra dimensie omdat er dan meer stilte en verdieping ontstaat dan wanneer je alleen wandelt.

Vind je het leuk om een keer mee te lopen? Deelname is gratis, graag van tevoren aanmelden: info@robnoord.nl
Data: Donderdag(en) 12 mei en 2 juni van 16.30 tot 17.30 Hoofdingang Amstelpark , Arent Janszoon Ernststaat 1, 1083 GA Amsterdam.


Evenement / Agenda delen: