Cursus | Rozenkruis en gnosis, een innerlijke verkenning

Gouden Rozenkruis, centrum Enschede
13-09-2022
20:00
Enschede
Overijssel
€ 50,-


De 8-delige cursus Rozenkruis en gnosis ​raakt aan gedachten en vragen die leven bij iedere mens die op zoek is naar de bron die zijn bestaan kan verklaren.

Verlangen naar kennis of gnosis kan als een bovenaardse stroom een mens in beweging brengen. Je voelt je dan aangetrokken door iets wat nog onbekend is, iets wat onbegrensd en onmetelijk is. Tegelijkertijd voel je je erdoor naar binnen geroepen, naar de verborgen diepten van je wezen. Is daar een vast punt van waaruit die kennisdrang, die onrust ontstaat? Zo kun je een even groot mysterie ín jezelf ontdekken als wat je buiten je, om je heen vermoedt. Deze ontdekking is het begin van een zoektocht, die een verlangen opwekt om in die beweging van die bovenaardse stroom, van gnosis, mee te gaan. Gnosis wordt dan kennis van het hart, een innerlijk herkennen, een intuïtief weten.

‘Wat speelt zich af in de wereld waarin we leven? Wat ervaren we daarvan in onszelf? Vindt daar een ontwikkeling plaats die ons echt verandert? Ervaren wij innerlijk een hogere impuls, een prikkeling tot iets nieuws, tot levensvernieuwing? Een vernieuwing die niet van buiten maar van binnenuit komt?’

Over dit soort vragen willen we spreken in de cursus Rozenkruis en gnosis. Spreekt het je aan en wil je je hierin verdiepen, dan ben je van harte welkom.

Cursusdagen: dinsdagen 13 sept, 27 sept, 11 okt, 25 okt, 8 nov, 22 nov, 29 nov en13 dec.
Afsluitende bijeenkomst op Renova: een zaterdag in januari 2023 van 10.30 tot 16.00 uur.

Kosten: 50,- euro

Locatie: Lasondersingel 188, Enschede (google maps: https://goo.gl/maps/SkvgAjECwwHkT1bXA )

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur (met koffie en thee).

Meer informatie: https://www.rozenkruis.nl/locatie/Enschede
Evenement / Agenda delen: