Agenda Sufi Way

Hans Mabelis
Sufi Way Nederland
retreats, workshops, meditaties, samenzang
Amsterdam
Zuid-Holland
De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwen oud spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden. In het westen kreeg het soefisme bekendheid door het werk van de Indiase mysticus Hazrat Inayat-Khan, die in 1910 naar Europa en de Verenigde Staten reisde.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. Psychologisch evenwicht en geestelijke vrijheid zijn de eerste voorwaarden daarvoor.
Pir Elias Amidon, de huidige geestelijk leider van de Sufi Way, noemt zijn innerlijke school 'Het Open Pad' (The Open Path).

De Sufi Way organiseert en ondersteunt studiegroepen, praktische trainingen, bijeenkomsten waar meerdere religies samenwerken, trans-culturele pelgrimstochten, meditatieve retraites, waarvan sommige in de natuur, en tal van andere activiteiten. De activiteiten vinden plaats in Europa, V.S., het Midden Oosten en Azië.
Evenement / Agenda delen: