Agenda Praktijk Aquila

Sonja Backus
Praktijk Aquila
Tarot Mediator, Tarot consulten, Tarot en Lenormand cursus, Tarot workshops
Venlo
Limburg


Over tarot is veel te zeggen en te schrijven. De tarot voorspelt geen toekomst, het is ook geen waarzeggerij. Wat je wel kunt zeggen tijdens een legging is, hoe het zich mogelijk kan ontwikkelen als je alle inzichten hebt. Het komt er in wezen op neer dat je tarot kunt zien als een beeldtaal. Deze taal kan je onbewuste als het ware weer bewust laten worden zodat je weer verder kunt, bevestiging krijgt en soms krijg je net dat duwtje in de rug wat je nodig hebt.

Wat is tarot nu eigenlijk?
De Tarot vertoont veel overeenkomsten met het gewone kaartspel dat we allemaal wel kennen van jokeren, pokeren, klaverjassen en bridge.
De Tarot is ongeveer volgens hetzelfde principe opgebouwd.
We hebben 56 kaarten die we samen de Kleine Arcana noemen (Arcana is Latijn voor geheimen.). Je kunt ze zien als de alledaagse omstandigheden die je kunt tegenkomen.
Bij de tarotkaarten hebben we ook vier kleuren of series, alleen noemen we deze niet schoppen, klaveren, ruiten en harten, maar Staven, Kelken, Pentakels en Zwaarden.
Ook binnen deze kleuren kennen we de nummering Aas t/m 10 en in plaats van 3 plaatjeskaarten kent de Tarot er 4, binnen iedere serie.
Namelijk de Koning, Koningin, Ridder en Schildknaap. De plaatjeskaarten worden over het algemeen de hofkaarten genoemd, maar zijn onderdeel van de Kleine Arcana. De hofkaarten laten als het ware de houding zien die op het moment van toepassing is.

Dan zijn er nog 22 Grote Arcana kaarten ofwel grote geheimen. Deze kaarten zijn veelal genummerd in Romeinse cijfers en hebben allemaal een naam. Deze Grote Arcana kaarten geven de grote processen weer in ons leven, processen die we allemaal (her)kennen en tegen zullen komen in ons leven.

Tarot is een beeldtaal, vol met symbolen. Tarot kaarten helpen je, je onderbewuste te doen ontwaken zodat je je weer bewust kunt worden van wat op dit moment belangrijk is voor jou. Hierdoor kan het je een bevestiging geven, het kan je ogen openen of kun je net het duwtje in de rug krijgen om verder te kunnen.

Tijdens een consult kan ik, als zijnde Tarot Mediator, je uitleg geven over de betekenis van de tarotkaarten. Ook kan ik je helpen bij het analyseren en interpreteren van de kaarten. Dit door gebruik te maken van de Tarot Mediator methodiek. Je kunt het zien als een vertaler van de kaarten.
Ben je nieuwsgierig wat de Tarot kaarten jou laten zien? Of wil je eens op een andere manier met jezelf bezig zijn?
Maak dan een afspraak voor een tarotconsult. Ik loop graag een stukje mee op jouw pad.

Hartelijke groet,
Sonja Backus
Tarot Mediator


Mijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
20-10-2023
Venlo- Limburg
Limburg
Evenement / Agenda delen: