Agenda Aikyam

Diane Martien van den Berg
Aikyam
Klankschalenmeditaties, Mantrazang, retraites
Groningen
Groningen


Aikyam is een Nederlandse stichting.
Ons werk richt zich op het creëren van een gezonde, blije en vreedzame samenleving, met ruimte voor alle nationaliteiten, rassen, geloofsovertuigingen en sociale posities, waarin verbinding, tolerantie en harmonie centraal staan.

De bron van waaruit Aikyam is ontstaan is Nepal. Daar hebben we kennis gemaakt met een bijzondere leraar die ons zodanig geraakt heeft dat we ons met hem en met elkaar verbonden hebben. Daardoor zijn we ook diep betrokken bij Nepal, een ogenschijnlijk arm land met een ongekende spirituele rijkdom.

In 2000 plantte Premangee, een Nepalese humanitaire jonge man en natuurbeschermer, het eerste zaadje met de intentie om alle leven op aarde te helpen. Het zaadje werd geduldig verzorgd met liefde en compassie en bloeide uit tot een serie projecten die nu succesvol worden uitgevoerd in Nepal: een school met meer dan 300 kinderen die opnieuw is opgebouwd na de aardbevingen in 2015, een vrouwenprogramma om te leren over het moederschap en de vrouwelijke kwaliteiten, een internationaal gemeenschapshuis, een retraitecentrum, een biodynamische boerderij en op dit moment wordt een ayurvedisch laboratorium opgericht.

Sinds 2000 zijn vele mensen uit verschillende landen in aanraking gekomen met Premangee en heeft hij ons geïnspireerd om in verscheidene landen nieuwe projecten op te starten. Zo zijn AVA in Duitsland, We Are One in Spanje, Divine Breath Foundation in Australië en Aikyam in Nederland ontstaan. We werken zowel in onze eigen landen als samen.


Mijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
24-11-2023
Kerk Ezinge
Groningen
Evenement / Agenda delen: