Lezing Michiel Koperdraat-Wat gebeurde er met Pasen: Paasverhaal als onbegrepen gelijkenis

Stichting "Er is meer..."
07-03-2024
20:00
Ontmoetingscentrum Immanuelkerk Veldhoven
Noord-Brabant
€ 12,50 / € 15,00
nieuwe-aarde


7 Maart 2024 nodigen wij u van harte uit voor de lezing van Michiel Koperdraat.

Het Paasverhaal als rijke maar onbegrepen gelijkenis.
Het Paasverhaal (en feitelijk de gehele Bijbel) zit vol metaforen en vergelijkingen, ofwel wonderen en gelijkenissen. Er wordt iets mee verteld dat achter het fysieke verhaal verborgen ligt: een onderliggende laag van leerstellingen die in de tijd van Christus (en de eeuwen daarna) niet zomaar konden worden verteld. Bovendien was dit bestemd voor mensen die hier al naar op zoek waren en dus ‘vruchtbare grond’ konden zijn voor diepere inzichten en scholing.

Wie viert nog Pasen, anders dan met paashazen, geverfde eieren en een bezoekje meubelboulevard? Pasen, als feest van het licht, staat voor iets heel anders dan het bevredigen van aardse geneugten en gezelligheid. Wat vertelt Pasen ons in esoterische zin, over onszélf, over onze eigen innerlijke ontwikkeling als individu? Daar gaan we het over hebben en we vermijden werkelijk elke traditionele religieuze opvatting. In 1950 schreef Maurice Nicholl een uitleg van bijbelse wonderen en gelijkenissen in het boek ‘De Nieuwe Mens’. Dat boek was een enorme eyeopener! “Van alle boeken over de leer van Jezus is er geen enkele waardevoller dan dit” schreef een recensent in een belangrijk tijdschrift. Maurice Nicholl geeft glashelder inhoud aan bijbelse ‘onbegrijpelijkheden’ die feitelijk al eeuwen even onbegrijpelijk worden doorgegeven. Als leerling van P.D. Ouspensky was Nicoll op de hoogte was van de ontwikkelingsmogelijkheden die elk mens heeft: dus voor iedereen die de diepe wens heeft zich innerlijk te ontwikkelen. Wat gebeurde er werkelijk in het Hof van Olijven, en wat ging eraan vooraf? Waar staan de kruisiging en wederopstanding voor? Door onbegrip van bijbelse gelijkenissen en wonderen is deze leer tot een innerlijke evolutie van de mens vrijwel geheel verloren gegaan.

Michiel Koperdraat (1956) is musicus, muziekdocent en spiritueel filosoof. Hij vertelt hij graag over wat naar zijn ervaring van belang is op het gebied van innerlijke ontwikkeling en bevrijding. Op zijn zeer uitgebreide website zelfkennis.nu schrijft hij hierover; hij schrijft dus geen boek, maar een (gratis) website. Praktische spirituele filosofie is sinds zijn 17e levensjaar zijn grote liefde en hij vind het fijn om het verlangen naar zelfkennis en innerlijke ontwikkeling in anderen aan te wakkeren d.m.v. lezingen en satsang-achtige bijeenkomsten.
www.zelfkennis.nu

Tijd: 20:00-22:30 uur, zaal open vanaf 19:15 uur
Entree: € 12,50 (is inclusief koffie of thee in de pauze)
Of: € 15,00 contant/pin betalen voor aanvang van de lezing, behalve natuurlijk als de lezing reeds is uitverkocht
Locatie: Ontmoetingscentrum Immanuelkerk, Teullandstraat 1, 5503 VV Veldhoven
Extra: Ringleiding (voor slechthorenden) aanwezig
Evenement / Agenda delen: