Lezing “sterven en geboren worden”

André Wierenga-Joosten, Centrum voor Bezieling
13-06-2022
19:30
Centrum voor Bezieling
Groningen
€10,-
Uncategorized


In deze lezing staan begrippen als “angst, teleurstelling, pijn, verdriet, woede en verveling” centraal. Iedereen kent deze emoties die ons behoorlijk bezig kunnen houden. Vaak vinden we ze niet wenselijk, omdat we liever de andere kant van de medaille willen ervaren, zoals “plezier, tevredenheid, harmonie en vrede”. Toch horen deze emoties bij ons, om ons te vertellen waar we weer te doen hebben. De tegenstellingen zijn nodig om zichtbaar en voelbaar te maken wat er diep van binnen in ons leeft en pas wanneer we alles kunnen doorvoelen, ontstaat er ruimte voor het nieuwe. Deze tegenstellingen zijn dan ook complementair aan elkaar en horen bij elkaar, sterker nog de processen lopen vaak ook parallel aan elkaar, dus we ervaren ze tegelijkertijd.

Als we terug gaan naar de les die Jezus ons liet zien door zich vrijwillig te laten kruisigen omwille van het grotere geheel, kunnen we vaststellen dat (af)sterven nodig is om iets nieuws, een nieuw hoofdstuk, geboren te laten worden. In de huidige tijd komen we dit principe heel duidelijk tegen in een maatschappij waarbij sprake is van onderdrukking en onderdrukt worden. Het is de kunst om te zien dat dit bij elkaar hoort, dat het nodig is, zelfs wenselijk is, om tot een nieuwe vorm van samenleven te komen.

Je bent van harte welkom om erbij te zijn, zodat we gezamenlijk onze inzichten kunnen delen. Het is fijn als je je vooraf bij ons aanmeldt. Kan je er niet bij zijn, maar heb je wel interesse, dan kan je aanmelden om de geluidsopname een dag later per mail of whatsapp te ontvangen.

Voor meer informatie: andre_wierenga@hotmail.com, 0597-795034 of 06-12339615

Kosten: €10,- p.p.
Evenement / Agenda delen: