Klankconcert thema herfst

In je Kern
04-11-2023
20:00
Haarlem
Noord-Holland
€25
gratis
muziek, zang en dans
reizen


Voel je welkom om dit bijzondere ligconcert georganiseerd door Stadsklooster Haarlem mee te maken op de prachtige locatie van de Doopsgezinde kerk in Haarlem. Bij binnenkomst word je begroet met klanken van de klankschaal. Daarna zoek je in stilte je ligplekje rondom de instrumenten.  

Je wordt meegevoerd met de klanken en trillingen van de instrumenten.
Jesse Blauwhof bespeelt zijn zelfgemaakte gongs en klankschalen. Giulia Bijvoet vult de klanken aan door intuïtief haar stem in te zetten en andere instrumenten te bespelen. Bijvoorbeeld kristallen klankschalen, de tanpura (een Indiaas snaarinstrument) en de ocean drum.

Herfst
Aan het begin van het concert is er een korte meditatie afgestemd op het seizoen van de herfst, waarin reflecteren & loslaten mooie thema’s zijn op je op te richten. In de herfst krijgen we een impuls om innerlijk wakker te worden terwijl de buitenwereld juist lijkt te gaan slapen. Een mooie tijd om (weer) naar jezelf te gaan luisteren.

Er zijn ook ligconcerten binnen ons programma in de overige seizoenen: winter, lente en de zomer.

Stil zijn
Aan het einde van het concert en nadat de laatste klank heeft geklonken volgt er een stilte van een aantal minuten. In deze stilte krijg je de ruimte om te voelen wat er in je is aangeraakt, getransformeerd en losgelaten. Rustig en liefdevol word je teruggehaald naar het hier en nu en is er ruimte om iets te delen onder het genot van een kop thee.

Praktisch
Het concert duurt 1,5 tot 2 uur. Neem zelf een matje of ondergrond mee waarop je comfortabel kunt liggen tijdens het concert. Ook is het fijn om jezelf warm genoeg te kunnen houden tijdens deze klankreis; denk dus ook aan een deken, warme sokken, etc. zodat je heerlijk knus kunt liggen.
Locatie: Doopsgezinde kerk Haarlem, Frankestraat 24, 2011 HV Haarlem
Tijd: 20.00-21.45 uur
Data: zaterdag 04/11 en 13/01, zondag 24/3 en 02/06
Kosten: €25,-, met stadspas gratis
Tickets koop je via: https://stadskloosterhaarlem.nl/activiteit/ligconcert-klankreis-thema-herfst/

Over Jesse en Giulia
Jesse Blauwhof van Andromeda Gongs smeedt handgemaakte klankinstrumenten, gongs en klankschalen, waarbij de kracht van intentie centraal staat. Door meditatie en concentratie zoekt hij naar zielskwaliteiten, energieën of geestelijke wezens die hij in vrije samenwerking verbindt met het instrument.
De klanken van deze instrumenten vormen een brug naar de geestelijke wereld, als een klankbord dat de echo van het goddelijke in ons weerkaatst in diepere lagen van ons bewustzijn.

Giulia Bijvoet heeft haar eigen klankpraktijk In je Kern . Zij gebruikt haar stem, klankschalen en andere instrumenten om je dichter bij je kern te brengen. Met haar praktijk wil zij mensen ondersteunen in hun weg naar ontspanning en heling.
Evenement / Agenda delen: