Leven met sterven, praktische zaken.

Christengemeenschap Arnhem
22-10-2023
11:15
Johanneskapel
Gelderland
7,50
nieuwe wetenschap
Uncategorized


Leven met sterven, praktische zaken.

Zondag 22 oktober, 11.20 uur (tot ong. 12.20 uur)
Johanneskapel
Brugstraat 5
6811 MB Arnhem
info: mdendraak@live.nl
deelname: vrijwillige bijdrage

Waarom is in onze cultuur het afscheid zo gevormd zoals we dat vaak zien en wat zijn andere mogelijkheden die misschien wel meer passen bij degene van wie we afscheid moeten nemen.

In zijn werk als zelfstandig uitvaartbegeleider, met zijn achtergrond in de antroposofie, komt Immanuel Baan deze vragen tegen bij steeds meer mensen. Mensen die bewust of onbewust zoeken naar zingeving in de periode rond het overlijden van een dierbare. Mensen die op een bewuste manier goed voorbereid de overgang naar die andere wereld willen voorbereiden in spirituele en materiële zin.

Over deze onderwerpen kunnen we met elkaar in gesprek komen. Dat kan aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, vragen van naasten die Immanuel op zijn pad heeft ontmoet en zijn visie dat we de dood nog veel meer bespreekbaar moeten maken in onze samenleving.
Het bespreekbaar maken van dit onderwerp voor ons volwassenen, maar ook hoe we dat doen met onze kinderen van elke leeftijd. Want vaak helpen zij ons met een onbevangen blik, om datgene wat er gebeurt als een geliefde van ons heen gaat te begrijpen en te accepteren.

Immanuel maakt zich ook hard om het ‘veraarden’ in Nederland geaccepteerd te krijgen. Dit is een natuurlijk alternatief voor begraven of cremeren. Hij zal ons hier meer over vertellen.
zie www.veraarden.nl
Evenement / Agenda delen: