Open inloopochtend: Stilte begint bij een stilgeworden hart.

Rozenkruis Hilversum
27-10-2023
10:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ vrijwillig
Uncategorized


Open Inloopochtend

Op vrijdag 27 oktober 2023 van 10.00 tot 12.00 uur is er bij het Rozenkruis Hilversum een open inloopochtend.
Wij organiseren regelmatig spirituele ontmoetingen, gesprekken van hart tot hart. Waar denken wij aan bij spiritualiteit? Heeft spiritualiteit niet te maken met bewustzijn van de geest? Het woord spiritualiteit wordt op veel manieren gebruikt, bijvoorbeeld in verband met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt bij Rozenkruisers op een persoonlijke, innerlijke ervaringsweg: Waardoor word ik geïnspireerd? Wat heft mijn ziel op? Hoe groeit mijn inzicht? De spirituele mens stelt essentiële levensvragen: waarom ben ik op aarde en wat is mijn taak? In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar antwoorden op deze essentiële levensvragen.

Met deze inloopochtenden bieden we je de gelegenheid om op informele wijze kennis te maken met het gedachtegoed van de Internationale School van het Gouden Rozenkruis. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen we met elkaar van gedachten wisselen over de waarden van het leven, een boek in zien of gewoon stil zijn. Je bent ook vrij om een kijkje te nemen in onze bibliotheek. Voel jij je aangesproken? Dan ben je van harte welkom in ons centrumgebouw. Het onderwerp:

Stilte begint bij een stilgeworden hart.

Heb je weleens geprobeerd om je gedachten stil te zetten? Neem eens aan dat deze mentale verstilling iets anders is dan ‘geen gedachten hebben’. Dat het eerder zoiets is als het bewust schouwen van je gedachten, zonder er een etiket op te plakken en zeker zonder een oordeel te vellen. Puur stil waarnemen. Verstilling begint in een stil geworden hart. Zij bereikt ons vanuit het diepste zelf. Zij overkomt ons en als wij ervoor openstaan, dan ervaren wij haar in ons gemoed en herkennen wij haar met ons hoofd. Spits je innerlijke oor. Het oor van je hart. Zo word je stil voor de stilte.

Dit maandthema is hetzelfde als van de online open avonden die steeds aan het begin van de maand te volgen zijn.
Wil je meer verdieping over het thema, dan ben je ook van harte welkom op een bezinning in de tempel. Aanmelden van tevoren is niet persé nodig, maar wordt wel gewaardeerd.

Toegang: vrijwillige bijdrage, adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer info www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185
Evenement / Agenda delen: