Wandelretraite op Terschelling

Wandel naar Jezelf
27-11-2023
15:00
Hoorn, Terschellig
Friesland
€ 650 zie event
community
retreat


Een wandelretraite op Terschelling. Een midweek (van maandag t/m vrijdag) om helemaal bij jezelf te komen en ook om heerlijk uit te waaien in goed gezelschap.

Deze retraite is een mooie mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn, en ook gezelligheid en plezier.

Gun jezelf om tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Elke dag doen we een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand.

We genieten van eindeloze stranden, bossen en duinen, ruisende golven, betoverende zonsondergangen, gezellige strandtenten en … bij heldere nacht de fonkelende Melkweg.

Jennecke en Annemieke, twee bevlogen pelgrims en coaches, nemen je deze midweek mee op reis aan de hand van een inspirerend programma.

Ontdek het ware eilandgevoel van rust en ruimte. Een midweek helemaal voor jezelf, om op adem te komen, op te laden en vooral om te genieten van alles om je heen.

De wandelingen: Er zijn verschillende routes en de keuze uit korte of langere wandelingen. We wandelen veel in stilte. In stilte lopen zal je doen ervaren wat er gebeurt als alle ruis wegvalt en je weer kunt luisteren naar je eigen innerlijke stem.

Binnen op locatie zoeken we de warmte en ontspanning op met meditatie in de ochtend en lichaamswerk in de avond. Eenvoudige oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. Het gaat hier niet om presteren, juist over loslaten.

We nemen je mee op een innerlijke reis met inspirerende gedichten, teksten en muziek. Loop je rond met een thema of een vraag en heb je behoefte aan inzicht en helderheid? Dan zijn de begeleiders, buiten het programma om, beschikbaar voor een coaching  gesprek.

Gezelligheid is er tijdens een koffie of borrel in een van de strandtenten die we onderweg tegenkomen of in de lounge van ons verblijf. Liever even op jezelf, je eigen ding doen of helemaal niets doen? Geen probleem. Niets moet alles mag, het programma is geheel vrijblijvend.  

Kortom; een midweek actief bezig zijn, ontspanning, verdieping, genieten en gezelligheid. Dit alles midden in de veelzijdige natuur van Terschelling.

De Volkshogeschool ‘Schylgeralân’ is schitterend gelegen in het Hoornse bos. Het ligt op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Om te overnachten zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de kamer (luxe of basic / 1 of 2 persoons) waarvoor je kiest. Kijk op de website en klik bij het evenement op 'Uitgebreide brochure' voor de mogelijkheden.

Aankomst: Op maandagmiddag 27 november ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Volkshogeschool. Om 15.00 uur start het programma. Het handigste is om te Harlingen (rederij Doeksen) de sneldienst van 12.45 uur te nemen. Hierover krijg je bericht na aanmelding.

Op het eiland neem je vervolgens de bus naar Hoorn van waar het 200 meter lopen is naar de Volkshogeschool. Harlingen is goed te bereiken per auto of per trein.

Het is niet aan te raden je auto mee te nemen naar het eiland. Dit is erg kostbaar en je hebt je auto verder niet nodig.

Eind: Op vrijdag 1 december krijgen we bij het ontbijt een lunchpakket mee. Voor wie wil, maken we dan nog een laatste wandeling. Iedereen neemt daarna weer de bus (of een taxi als je wilt) naar het dorp West Terschelling waar de boot weer vertrekt naar het vasteland.

Begeleiding: De pelgrimstocht wordt begeleid door Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer.

Evenement / Agenda delen: