Ouder-Kind Workshop Krachtdieren

Veenheks
18-10-2023
11:00
Lexmond
Utrecht
€35
kinderen
workshop


Herinner jij het je nog? Hoe je als kind uren in de tuin naar een lieveheersbeestje kon kijken in pure verwondering? Hoe je stokken, stenen en schelpen verzamelde en er misschien thuis iets moois van maakte? Dat alles nog zo vol magie was? En misschien praatte jij ook wel met dieren en bomen en had je onzichtbare vriendjes.

Tijdens het opgroeien zijn de meesten van ons die verbinding met de natuurlijke wereld en alle onzichtbare lagen ervan helaas voor een groot deel kwijt geraakt. In het sjamanisme proberen we die verbinding voor onszelf en onze gemeenschap weer terug te krijgen. Maar kinderen hoeven we hier vaak niets over te leren, sterker nog; wij kunnen hierin juist heel veel van hen leren!

Zin in een leuke ‘anders-dan-anders’ middag samen met je kind? Dan zijn jullie van harte welkom bij deze workshop!

Deze middag gaan we spelenderwijs op zoek naar een persoonlijk krachtdier. Van welk dier kun jij momenteel wat leren? Welk dier heeft bepaalde eigenschappen of talenten die voor jou nu heel nuttig kunnen zijn? Voor dit dier knutselen we een mooi amulet of krachtvoorwerp, zoals een buideltje, ratel of krachtstok.

We sluiten de workshop af met een traditioneel sjamanistisch vuurritueel. Tijdens dit ritueel nodigen we d.m.v. drum, zang en beweging onze krachtdieren uit om bij ons te komen en hun kracht te verbinden met de gemaakte krachtvoorwerpen. Er zullen wat (leen)drums en ratels aanwezig zijn om te gebruiken, maar als je zelf een eigen drum of ratel hebt, kun je die natuurlijk (graag zelfs!) meenemen.

Wanneer?
Woensdag 18 oktober 2023, van 11.00 – ca. 14.30 uur

Waar?
Buitenlocatie in Lexmond, exacte locatie volgt na aanmelding via de mail. Er kan hier gratis geparkeerd worden.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor kinderen van ca. 4-11 jaar. Begeleiding van een ouder (of andere verantwoordelijke volwassene) is verplicht, het is tenslotte een ouder-kind workshop.

Wat neem je mee?
* Trek makkelijke kleding aan, waarin je lekker kunt bewegen en knutselen.
* Voor een (klein) hapje en drankje wordt gezorgd, maar verwacht je grote trek; neem dan iets extra’s mee voor jezelf.
* Evt. (als je dit hebt): eigen drum of ratel.
* Heb je zelf een bijzondere stok of steen? Of iets anders wat je graag in je knutselwerk wilt gaan verwerken? Neem maar mee!

Kosten
E35,- per ouder/kind koppel (incl. gebruik van knutselmateriaal, hapje en drankje). Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor extra kinderen per volwassene, of extra ouders per kind. De kosten voor elk extra familielid zijn E10,- per persoon.

Aanmelding en vragen
info@veenheks.nl
Evenement / Agenda delen: