Initiatieweekend tot Schelpenhoeder

Centrum Vleugelhoorn - Jeroen Claesen
29-09-2023
15:30
Centrum Vleugelhoorn, Velm (Sint-Truiden)
Vlaanderen
€468
workshop


‘Schelp als helend krachtinstrument in Vallei’ is een unieke ervaringsgerichte, Maori- en sjamanistisch geïnspireerde workshop voor (klank)healers, begeleiders van rituelen/ceremonies en iedereen die geeft om Moeder Aarde


“De kracht van de Schelp, Slak & Spiraal zijn onvoldoende gekend en onderschat. Ik voel het als mijn taak om daar verandering in te brengen. Na vele jaren begint me steeds meer duidelijk te worden waarom.” - Jeroen Claesen, Schelpensjamaan.

SCHELPEN EN HUN MAGIE:
De Schelp is niet alleen puur natuur, maar combineert ook de kracht van de Spiraal, Slak en Schelp. Pure magie als daar bovendien de levensadem met intentie wordt door geblazen. Meer info over de magie van Schelpen.
Volgens wetenschappers is blazen op een schelp zeer gezond om verschillende redenen.

DOEL SCHELPEN INITIATIEWEEKEND:
Vertragen voor mensen is belangrijk. Jeroen heeft ervaren dat vertragen ook heel belangrijk is voor de Schelp: Naarmate een weekend vordert, openen de Schelpen zich steeds meer voor de deelnemers. Het is alsof door samen ‘vertraging’ van mens en schelp (voor de schelp/slak kan dat mogelijk nog een ‘versnelling’ zijn), schelp en mens verbinden en samenkomen in een andere dimensie.
Het doel is het faciliteren van die magische ruimte tussen jou en de Schelp. Dit vraagt tijd, vandaar een weekend. Een weekend geeft ook ruimte voor diepgang.

INHOUD WEEKEND:
De deelnemers krijgen een initiatie tot Schelpenhoeder, als het voor hen goed voelt… Schelpenhoeder brengt immers ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het is ook mogelijk om de workshop te volgen en geen Schelpenhoeder te worden, maar dan kan je geen Schelp adopteren.
Onderstaande elementen komen aan bod:

- Slak (vertragen) – Spiraal (levensenergie, creatie) – Schelp (vrouwelijke energie, heling)
- Naast de kracht van de klank van de Schelp, ervaar je de helende kracht van Schelp/Slak/Spiraal via verschillende rituelen, Schelpenhealingen en Schelpenorakel (van bevriende Schelpenfluisteraarster Shelly Hanson).
healingen met Schelpenwezens
- Jeroen deelt zijn ervaring zonder les te geven, maar door de Schelpen tijdens rituelen op allerhande manieren te gebruiken. Zo zijn er Waterritueel, Spiraalritueel en andere rituelen.
- Persoonlijke processen en transformatie – Schelpen communiceren met je ziel en maken onbewuste patronen, … zichtbaar.
- kennismaking met Vallei en de ‘De zeven Sluiers’ om via het innerlijk landschap contact te maken met de Schelpwezens. Vallei werkt ondersteunend om samen een magische ruimte te creëren en te betreden.
- Om het weekend te integreren en je verbinding met de Schelpwezens te bekrachtigen geeft Jeroen -als Schelpensjamaan- elke deelnemer (optioneel) een persoonlijke Schelpeninitiatie tot Schelpenhoeder.
- Als Schelpenhoeder krijg je de mogelijkheid om een Schelp te adopteren, zodat je er thuis mee aan de slag kan gaan voor jezelf, je omgeving en het groter geheel.…
- Inwijding van gekozen Schelpen op jouw manier, met steun van de groep.
- Je Schelp wordt verbonden met de Schelpenfamilie


ERVARINGSGERICHTE WORKSHOP
Tijdens deze workshop wordt gezamenlijk een rituele sfeer gecreëerd. De uitnodiging is om je open te stellen zodat een Schelp jou kan kiezen. Verbindende en vertragende oefeningen met de Schelpen ondersteunen dit proces. Via je zintuigen maak je kennis met haar talrijke kwaliteiten en helende mogelijkheden. Heb je tijdens deze verkenningstocht een match, dan kan je die Schelp adopteren en op blazen. Er is een oefenmoment om te leren blazen, maar dit is vooral een taak voor thuis.
Je leert meer over de helende kracht van Schelpen (met of zonder spiraal, met of zonder klank) en dit wordt oa in praktijk gebracht door elkaar healingen met kleine/grote Schelpenwezens met/zonder Spiraal, met/zonder klank te geven.

Het is aangeraden om de maandag na dit weekend verlof te nemen of een rustige dag te plannen, zodat er ruimte is voor integratie.

MEER INFO:
Uitgebreidere informatie lees je op de website.

LOCATIE:
Centrum Vleugelhoorn in Velm, nabij Sint-Truiden (Vlaams Limburg)
Evenement / Agenda delen: