Weekendretraite; being with dying – de cirkel van het leven

Mamaji Godefrooij - Onder de Acacia
13-10-2023
19:30
Sacha Kripa in Rossum (OV)
Overijssel
€295
meditatie
retreat


Met deze herfst-weekendretreat doe je een stapje terug uit je dagelijks leven om stil te staan bij de grotere cycli in het leven. Starten - veranderen - eindigen is in het klein in al onze handelingen te zien. Een stapje terugnemend zien we dezelfde cyclus in de dagen, in de seizoenen, in levens- en ontwikkelingsfasen en in leven als geheel.

De herfst is een periode van transformatie, van loslaten, van zuivering, van de aarde induiken waar nieuwe inzichten geboren worden. Daarom is dit zo'n mooie tijd om stil te staan bij leven en sterven. Hoe kunnen we in vrede zijn met sterven? Hoe kan sterven inspiratie bieden voor voluit leven? Wat betekent sterven in wezen? Welke concepten over zelf of leven mogen sterven?

Deze vragen onderzoeken we aan de hand van meditaties, de natuur en sjamanistisch werk. Al eeuwen geleden oefenden boeddhisten zich in "Being with Dying" en de visuele meditaties die ze gebruikten vormen de aanleiding voor deze retraite.

We verblijven op een prachtige krachtplek in de natuur. Deze plek nodigt direct uit om uit te zoomen, in te keren en diep te zien en te voelen.
Het kost 295 euro en dit is inclusief twee overnachtingen en heerlijk vegetarisch eten.
Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.onderdeacacia.nl/retraites (een eerdere retraite is in het weekend van 15/16 september over de kunst van het niet-doen/ wu wei.
Neem contact met me op als je vragen hebt of je aan wil melden.

Hieronder een testimonial van deelnemers aan een eerdere herfstretraite. Op mijn site vind je er meer.

"En weer was daar een retraite over een boeiend onderwerp op een prachtige verstilde plek en onder de bezielende leiding van Mamaji. (En lekker vegetarisch eten)! En nee, bijeenkomsten met als onderwerp Sterven en Leven hoeven niet zwaar te zijn.
Op haast speelse wijze leidt Mamaji ons naar stil staan, stil Zijn, reflecteren, bewustwording. Niets is vreemd, alles kan gedaan en gedeeld worden. En wat boeiend die verscheidenheid die zichtbaar wordt. Kortom een dynamisch voedend weekend! Heel veel dank Mamaji!"

Evenement / Agenda delen: