Tweedaagse workshop, ‘Maak een eigen navelstreng buidel’.

Medium Creatief Centrum de Witte Arend
07-10-2023
10:00
Reesdal IJhorst
Drenthe
€175
workshop


We zijn ons hele leven verbonden met onze moeder, de grootmoeders en ‘Moeder Aarde’. De navelstreng is onze eerste gehechtheid.
Door een ingedroogd deel van de navelstreng te bewaren in een navelstreng buidel vind er zowel op fysiek vlak als ook energetisch een en ander plaats.
Navelstreng buidels werden in het verre verleden traditioneel gebruikt. Deze buidels werden bevestigd aan een wiegbord. In onze huidige tijd komen de wijsheden die de grootmoeders altijd al wisten weer tot leven.

Tegenwoordig worden navelstreng buidels bevestigd
aan een wieg, om de baby geluk te brengen en te beschermen.

In het verre verleden werden een navelstreng een levenslang gedragen. Dat gebeurde aan de achterkant van een kleding stuk. Het vertegenwoordigde, bescherming voorspoed, geluk en een goede gezondheid.

Hoe ziet deze workshop tweedaagse er uit?

In deze workshop kan je kiezen uit een aantal voorgesneden dieren patroontjes van wit hertenleer. Maar je kan ook een eigen geïnspireerd patroontje tekenen en uit snijden. Stap voor stap krijgt je aanwijzingen en begeleiding zodat je met een prachtig eindresultaat naar huis zult gaan!

De eerste dag gaan we bezig met een ontwerp waarna we eerst een kralen afbeelding bevestigen op het leer.

Dag twee vervolgen we het proces van de eerste dag, waarna we de navelstreng buidel in elkaar zetten. We vullen de navelstreng buidel en laten een opening over. Zodat na de geboorde een gedroogd stukje navelstreng bewaard kan worden.

Dit is een super leuke workshop voor aanstaande moeders. Maar ook heel erg leuk voor een aanstaande oma om te volgen die dit dan cadeau kan doen aan een aanstaande moeder!

Praktische informatie:

Tijd: 10.00 t/m 17.00 uur

Investering: € 175,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers

Note: Wil je ook lunches tussen de middagen met een eigen gemaakte soep geef dat dan aan bij de aanmelding

De prijs incl lunches voor twee dagen wordt dan € 195,-CONTACT/AANMELDEN
Evenement / Agenda delen: