Maak je eigen Miyuki kralen medaillon-indiaanse kralen kunst

Medium Creatief Centrum de Witte Arend
10-08-2023
10:00
Reesdal IJhorst
Drenthe
80
workshop


Maak je eigen Miyuki kralen medaillon

Een Miyuki kralen medaillon maken is net als bij het Miyuki kralen weven een basis waarmee je diverse kanten op kunt. In deze huidige tijd worden kralen medaillons nog steeds gemaakt door de indianen voor bijvoorbeeld applicaties op kleding, tassen, het maken van oorbellen enz enz. Nog steeds worden er geometrische patronen applicaties gemaakt die voor de indianen een speciale ceremoniële betekenis hebben. Vaak worden er dieren afbeeldingen verwerkt in kralen medaillons. Dieren hebben in de indiaanse cultuur een belangrijke symbolische/spirituele betekenis. Ook om aan te geven bij welke stam de indianen in deze tijd horen.

Hoe ziet deze workshop dag er uit?

Op een stukje vilt gaan we oefenen om kraaltjes in een cirkel te bevestigen. Daarna krijgt je de gelegenheid om zelf een kralen medaillon patroontje in kleur te ontwerpen. Of je kunt gebruik maken van één van mijn eigen ontworpen medaillon patroontjes.

Je wordt stap voor stap begeleid tijdens het maken van een mooie kralen medaillon, de afronding en de afwerking met een mooi stukje leer van de kralen medaillon.

Praktische informatie:

Tijd: 10.00 t/m 17.00 uur

Investering: € 80,- inclusief koffie, thee, en wat lekkers

Note: Wil je ook lunches tussen de middagen met een eigen gemaakte soep geef dat dan aan bij de aanmelding

De prijs incl lunches voor twee dagen wordt dan € 90,-
Evenement / Agenda delen: