Open Inloopochtend Hermes Tresmegistus

Rozenkruis Hilversum
24-05-2022
10:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ vrijwillig
Uncategorized


Op 24 mei van 10.00 tot 11.30 uur is er een open inloopochtend bij het Rozenkruis. Op deze ochtend staat ons centrum open voor een ontmoeting met belangstellenden en elkaar. Ook jij kunt daarbij zijn!

Centraal staat ook nu weer Hermes Tresmegistus, die ook op deze inloopochtend nog niet is uitgesproken. Vol enthousiasme zijn wij bezig met het oprichten van de Gnostieke tempel, piramide en obelisk. De obelisk als straal van de allerhoogste Zon, die uit ons allen kan schijnen, zo vertellen de oude Egyptenaren ons. Dit komt overeen met de bijzondere uitspraak van de pre-socratische Griekse filosoof Empedocles: “God is een cirkel, waarvan het middelpunt overal en de omtrek nergens is”.
De uiterlijke dialectische schoonheid van tempel, piramide en obelisk is niet de essentie. Zelfs de innerlijke dialectische schoonheid ervan in onszelf en de reikwijdte van de dialectische uitstraling vanuit onszelf zijn niet de essentie.
Toch doet het zeker wat om die mooie Egyptische schatten te (door)zien.

Met het thema Hermes Tresmegistus willen wij samen met de belangstellenden de essentie kunnen vinden en een steentje bij kunnen dragen voor deze bouwwerken voor zelfs de gehele mensheid. Behalve bouwers zijn er ook waterdragers nodig. Met of zonder citaten en met of zonder het uitspreken van eigen ervaringen. Voel jij je aangesproken? Dan ben je van harte welkom in ons centrumgebouw. Graag tot ziens op 24 mei op het adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer info www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185


Evenement / Agenda delen: