Open inloopochtend: Een stille wens naar een eenvoudiger leven

Rozenkruis Hilversum
16-06-2023
10:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ vrijwillig
Uncategorized


Op vrijdag 16 juni 2023 van 10.00 tot 12.00 uur is er bij het Rozenkruis Hilversum een open inloopochtend met het thema: “Een stille wens naar een eenvoudiger leven.”

In de huidige tijd ervaren velen van ons angst om het bestaan. Met name onder jonge mensen is er het verschijnsel van fear of missing out, de angst om mis te lopen, bijvoorbeeld een concert, of een bericht op de telefoon. Velen van hen worstelen met de druk om een succesvolle loopbaan te hebben, mee te kunnen komen en erbij te horen.

Doordat er voortdurend de mogelijkheid is met elkaar te communiceren via internet, telefoon en social media, en door de toegenomen prestatie-eisen, ervaren steeds meer mensen dat ze onder grote druk staan. Ook is de samenleving in de afgelopen eeuwen steeds complexer geworden en niet meer voor iedereen te volgen.

Wellicht herken je de stille wens om eenvoudiger te gaan leven, meer in contact met de natuur op bijvoorbeeld een afgelegen plek in Scandinavië. Op internet zijn veel inspirerende video’s te zien van mensen te vinden die deze levensstijl hebben aangenomen. En ook in de periode van de afgelopen jaren waarin veel activiteiten tijdelijk niet mogelijk waren, kwamen veel mensen tot het verlangen om het voortaan rustiger aan te gaan doen en tevreden te zijn met minder.

Toch is de levenspraktijk weerbarstig en voordat je het weet, ben je weer opgenomen in de drukte van alledag. Er lijkt geen ontsnappen aan, want we moeten ook rond kunnen komen om in ons levensonderhoud te voorzien. Is werkelijke vrijheid, rust en geluk in onze tijd dan wel mogelijk?

De Libanese auteur Mikhaïl Naimy vergelijkt in zijn ‘Boek van Mirdad’ het wentelende wiel van de tijd als volgt met de in rust zijnde as: Het wiel van de tijd wentelt, maar zijn as is immer in rust. God is de as van het wiel van de tijd. Hoewel alles rondom hem wentelt in tijd en in ruimte, is hij altijd tijdloos, ruimteloos en in rust. Ofschoon alles uitgaat van zijn woord, is zijn woord tijdloos en ruimteloos als hij. In de as is alles vrede. Op de velg is alles in hevige beroering. Waar zou u liever willen zijn?

Toegang: vrijwillige bijdrage, adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer info www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185
Evenement / Agenda delen: