Authentieke Inca Ceremonie: Despacho avond

NaarJeLevenspad
02-06-2023
19:00
Thermen Bad Nieuweschans
Groningen
€35
ceremonie
nieuwe-aarde


Zeer vereerd zijn we dat Inca Paqo's Don Alejandro en zijn zoon Don Justo uit Peru op bezoek zijn in Bad Nieuweschans

Op vrijdagavond 2 juni aanstaande houden zij een despacho ceremonie bij de Thermen Bad Nieuweschans.

Don Alejandro en, in zijn voetsporen, zijn zoon Don Justo Apaza Machacca uit Quico zijn de laatste afstammelingen van de Inca`s, een bijzondere lineage van Paqo's (sjamanen, healers) hoog in de Andes in Peru. Zij reizen over de wereld om hun bijzondere cosmo-visie aan ons over te dragen en zo ook komen zij dit bijzondere ritueel met ons delen in de prachtige droom-dome achter in het park van de Thermen Bad Nieuweschans.

Met een despacho ceremonie delen de Paqo’s met ons één van de belangrijkste leringen van hun mooie cosmo-visie, namelijk dankbaarheid voor alles wat onze aarde (Pachamama) ons geeft.

Wederkerigheid is verweven in de hele manier waarop zij leven en onder andere met het maken van despacho's tonen de Paqo's deze grote dankbaarheid aan Pachamama.
Een despacho wordt gemaakt bij vele gelegenheden zoals een geboorte, een huwelijk, het betrekken van een nieuw huis, maar ook bij volle maan, tijdens de zonnewendes of tijdens healingen en inwijdingen.

Een despacho wordt gemaakt van diverse natuurlijke materialen zoals bloemen, zaden, lama-vet, etc. Deze worden met heel veel zorg en liefde door de Paqo's op een gevouwen papier in een mandala-vorm gelegd. De vorm en inhoud van de despacho is bij elke gelegenheid weer anders.

De deelnemers aan het ritueel blazen vervolgens hun wensen en dromen voor hunzelf, maar ook voor de aarde in Kintu's (gebedsblaadjes die de Paqo's speciaal meegenomen hebben uit Peru), die vervolgens zorgvuldig in de despacho worden gelegd.
De despacho wordt vervolgens dichtgevouwen en de deelnemers ontvangen met de despacho een blessing van de Paqo's.

In een vuurceremonie aan de rand van de parkvijver naast de droom-dome wordt de despacho aan Pachamama en de spirits geofferd als uitwisseling voor het uitkomen van onze dromen en wensen.

Datum: Vrijdag 2 Juni 2023
Tijd: 19.00 – 22.00 uur

Locatie : Thermen Bad Nieuweschans (Noord Oost Groningen)

Bijdrage : 35 euro per persoon, wat een donatie is voor het levensonderhoud van het gehele Quero-dorp waar de Paqo's vandaan komen.

Aanmelden via Ruby : Ruby@naarjelevenspad.nl

Wil je voor of na het ritueel ook nog heerlijk badderen in het Thermaalbad of gebruik maken van de sauna's, dan is dat te boeken via deze link:
https://www.thermenbadnieuweschans.nl/reserveren/
Evenement / Agenda delen: