Sacred Cacao & Rite of the Womb

Praktijk de Stroming
19-05-2023
14:00
Beneden-Leeuwen
Gelderland
€67
ceremonie


Kom genieten van deze twee bijzondere ceremoniën die beide hun oorsprong hebben in Zuid-Amerika.

We starten met de Cacao ceremonie. Cacao werd in de tijd van de Maya's al gedronken en Theobroma genoemd, drank van de Goden. De cacao drank opent het hartchakra en de liefde voor dat wat is kan gaan stromen. Gedragen door de windrichtingen, laten we ons samen zakken in de schoot van Pacha Mama, oftewel Moeder Aarde.  In haar schoot worden we ontvangen en verwelkomt. Cacao opent ons hart en brengt ze ons weer terug in verbinding met onze werkelijke bron. Cacao geeft verbinding en bedding en zorgt dat de zachte, warme en liefdevolle stroom vanuit je geopende hart al sprankelend en glinsterend door je lichaam heen voelbaar is. Door met elkaar te zingen, voelen, dansen, ademen, mediteren en aan te raken, maken we deze sprankeling groter en verschijnt op ieders gezicht een vreugdevolle glimlach. Een glimlach die licht en liefde brengt naar jezelf en de anderen om je heen.

Na de cacao ceremonie eten we wat met elkaar op basis van potluck. Dit betekent dat je iets lekkers maakt, wat met elkaar gedeeld gaat worden.

Als onze buikje weer voldaan zijn van de overvloed van de potluck, gaan we over naar de Rite of the Womb. Bij deze ceremonie nodigen we ook al onze voormoeders uit om aanwezig te zijn. Water staat symbool in deze ceremonie en ieder neemt ook een potje of flesje water mee, uit een bron (slootje, rivier, zee) bij haar uit de omgeving.

De Rite of the womb is geschikt voor alle vrouwen, van jong tot oud, van meisje tot crone, met en zonder kinderen, met en zonder baarmoeder. In een veilige bedding gaan we met elkaar de diepte in, je voelt je veilig en gedragen omringt door je sisters. We reinigen en helen onze kernbron, onze baarmoeder door middel van een trancereis, begeleidt door zang en drum. In onze baarmoeder ligt pijn en angst van jezelf, van je moeder, oma en al je voormoeders opgeslagen. Pijn veroorzaakt door miskramen, dood geboren kinderen, geen kinderen kunnen krijgen, onderdrukking, misbruik en religie.

De baarmoeder is een prima plek om al deze pijn in op te slaan, maar in werkelijkheid is jouw baarmoeder een heilige plek waar creatie ontstaat.

Locatie: van Heemstraweg 78, Beneden-Leeuwen

Datum, tijd: 19 mei 14.00 - 21.00 uur

Dit cadeau aan jezelf kost €67

Meenemen: warme deken, warme sokken/sloffen, schaapje, meditatiekussen, eten voor de potluck, water uit de bron.

Kleding; Je meest comfortabele en vrouwelijke uitrusting
Evenement / Agenda delen: