Bezinningsbijeenkomst Dichter bij waarheid – door inzicht en observatie van jezelf –

Rozenkruis Hilversum
30-05-2023
20:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
Uncategorized


Op dinsdag 30 mei om 20.00 uur is er bij het rozenkruis een bezinningsbijeenkomst met de titel:

Dichter bij waarheid - door inzicht en observatie van jezelf -

“Kan een componist iedere noot die hij in zijn compositie geschreven heeft, rechtvaardigen? Dat kan hij niet. Hij kan alleen zeggen: het is een stroom die ontsprongen is aan mijn hart. Ik houd me daarom niet bezig met elke noot apart. Wat mij bezighoudt is de uitwerking, de wijsheid-in-actie, die teweeggebracht wordt door mijn compositie.” (Inayat Khan)

Een woord van Krishnamurti:

“Iedere activiteit van het denken, elke trilling van het gevoel, wordt een stapsteen naar de waarheid die eeuwig leven is. Daar is inzicht voor nodig en observatie van jezelf in wat je denkt, voelt en doet. Het leven, de eeuwige werkelijkheid, huist in alle dingen. Het is niet iets buiten ons. Het is te allen tijde en in al zijn volheid in ieder van ons aanwezig. Als je vervuld bent van die werkelijkheid, als je zó leeft, geeft dat blijvende vrede.

Om vervuld te kunnen worden van dat wat eeuwig is, moet je het wonder beleven van de zelfstandigheid en dan bedoel ik niet ‘individualisme’. Individualisme wil zeggen dat je alles alleen voor jezelf doet, egocentrisch bent. Ik bedoel dat je volledig zelfstandig moet worden. Je moet je volledig verantwoordelijk gaan voelen voor je gedachten, je emoties en je daden en er de oorzaak van kennen. Dat is een sterke ondergrond voor je toekomstige spirituele stappen.

Mensen willen op de een of andere duidelijk aangegeven manier tot de waarheid komen, via een wonder of aan de hand van een gids en dat er van de waarheid ‘iets praktisch’ wordt gemaakt, zodat je dat als voorbeeld kunt volgen. Probeer niet vast te stellen wat de waarheid is. Alleen dat woord al: ‘vaststellen.’ Het is vergeefse moeite. Zelfs al raak het je af en toe aan, probeer het dan niet vast te houden, maar neem de oorzaak van je verzet of hindernissen ertegen weg en je zult weten.”
We nodigen je van harte uit op deze bezinning in de tempel over waarheid.

Deze bezinningsbijeenkomst is vrij toegankelijk, begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 21.45 uur.
Datum: 30-5-2023 , adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185
Evenement / Agenda delen: