TCM – yin-yang, vijf elementen en meridianen

Zhineng Qigong België
12-05-2023
09:30
Develop Potential
Buitenland
€ 480


4 vrijdagen van 9u30-16u30 op op 12 en 26 mei + 2 en 23 juni 2023

Je duikt in de Traditionele Chinese geneeskunde met gedetailleerde theorie en praktijk van yin-yang, de vijf elementen en de meridianen én heel wat oefeningen voor implementatie in het dagelijks leven en de praktijk.
De 5 elementen leer is nauw verbonden met de Traditionele Chinese geneeskunde en verklaart de samenhang tussen de mens en de natuur. Inzicht in de voortdurend transformerende 5 elementen, kan een kompas vormen in een harmonieuzer leven.

De module staat open voor iedereen die inzicht wil krijgen in TCM, yin-yang, de 5 elementen en hun gekoppelde meridianen en deze kennis wil toepassen in het dagelijks leven.

Doel
- Kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
- Inzicht in de filosofie van yin-yang, de 5 elementen en hun gekoppelde meridianen.
- Transfer naar de praktijk door integratie van 5 elementen in het dagelijks leven + werken op meridianen en acupressuurpunten voor zelfzorg en toepassing op anderen.
- Voeling krijgen met meridianen en acupressuurpunten.

Inhoud
- De eeuwenoude filosofie van de 5 elementen als grondslag van leven in verbinding met de natuur en verklaring voor het functioneren van de mens.
- De meridianen, hun verloop, hun betekenis en toepassing in de praktijk via werken op meridianen en acupressuurpunten

Aanpak
- Via interactieve lessen van vraag en antwoord inzicht krijgen in de filosofie van de 5 elementen.
- Toepassing van theorie via praktijk op meridianen en acupressuurpunten, we werken op onszelf (zelfzorg) en we werken op elkaar (toepassing op anderen)
Evenement / Agenda delen: