Bezinningsbijeenkomst: Waarnemen en een groeiend bewustzijn

Rozenkruis Hilversum
21-03-2023
20:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ 0,0


Op dinsdag 21 maart om 20.00 uur is er een bezinningsbijeenkomst met de titel: "Waarnemen een groeiend bewustzijn."

Ons bewustzijn wordt onder andere gevormd door wat we waarnemen, door wat er van buitenaf op ons afkomt. Maar wat is waarnemen precies en wat is bewustzijn? En wat maakt of het bewustzijn groeit?

Bewustzijn kun je omschrijven als een instrument dat waarnemingen verwerkt. Hoe ons bewustzijn zich vormt, hangt ook af van wat we tot ons nemen, wat we toelaten, want hierin is een keuze. Meestal nemen we alles wat we zien voor waar aan, voor werkelijk aan, zonder dat we ons bewust zijn van het filter dat we gebruiken. Want we filteren allemaal wat we zien en ook hoe we het zien. Wanneer we doorkrijgen dat we alles bewust of onbewust filteren, wanneer we de beperktheid van ons waarnemen gaan inzien, kan er een nieuw verlangen ontstaan, een verlangen naar een bewustere waarneming.

Bewustere waarneming begint met naar binnen kijken, met introspectie. Met stil worden en open zijn. En dan vanuit deze nieuwe houding de werkelijkheid tegemoet te treden. Een proces dat vanuit het verlangen naar waarheid nieuwe perspectieven in je zal openen.

In deze bezinning willen we de rol van ons waarnemen verkennen in relatie tot de ontwikkeling van het bewustzijn. Ben je hierin geïnteresseerd, kom en kijk wat waarnemen en groeiend bewustzijn kunnen betekenen

Deze bezinningsbijeenkomst is vrij toegankelijk. Deze begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 21.45 uur, adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185
Evenement / Agenda delen: