Wees als de dolfijnen

Saskia Bosman en Marien van Os
02-04-2023
14:00
Transitiehuis, Zuiderhavenweg 6, 4004 JJ Tiel.
Gelderland
€50
workshop


Mini-workshop met Marien van Os en Saskia Bosman

Net als dolfijnen zijn wij voortdurend aan het leren en ons aan het ontwikkelen. Maar de dolfijnen zijn ons al minstens 15 miljoen jaar voor. De mens bestaat pas 3 miljoen jaar. Als we kijken naar het gedrag en de kwaliteiten van groepen dolfijnen kunnen we er veel van leren: oplossingsgerichtheid, in harmonie samenwerken – ieder met zijn/haar kwaliteiten, elkaar helpen, als groep één richting op gaan – elk met eigen taken; vitaliteit, verbinding, vriendschap, liefde, respect, met elkaar spelen, elkaar vriendelijk bijsturen en aanmoedigen; de ruimte definiëren en elkaar de ruimte en veiligheid geven, ook voor talent-ontwikkeling; aanpassingsvermogen, zich duidelijk en respectvol uitdrukken en naar elkaar luisteren, leer- en experimenteerlust, creatief tot resultaten komen die de gemeenschap dienen; weten wat en waarom we iets doen, elkaar complimenten geven. We gaan alles laten zien en ervaren aan de hand van foto’s, filmpjes, verhalen over dolfijnen en speelse oefeningen.

Vergeleken met de mens hebben dolfijnen bijzonder veel verbindingen en hierdoor veel communicatiemogelijkheden tussen hun hersencellen. Als gevolg hiervan zijn ze zeer intelligent, gevoelig, creatief, empathisch en bewust van zichzelf, elkaar en hun omgeving. Terwijl je leert en nieuwe ervaringen opdoet, zelfs tijdens deze middag-workshop, leg je al meer verbindingen aan tussen je hersencellen. Dit schept ruimte in je hoofd om jezelf verder te ontwikkelen en met elkaar worden we een ware, vreugdevolle ‘dolfijnengroep’. Ook kinderen en jongeren zijn welkom!


Marien van Os is vitaliteitswerker, ademcoach en yoga docent. Marien ondersteunt mensen op hun pad naar een betere gezondheid, meer zielsverbinding en meer connectie met zichzelf en hun lichaam en de natuurlijke ritmes. In de vorm van trainingen, consulten, workshops en cursussen helpt ze mensen hun potentieel te gaan leven. Zowel in een groep, als in individuele consulten. Alles geïnspireerd op zowel westerse als oosterse invloeden. Op speelse wijze weet Marien je in beweging te krijgen met yoga, ademhalingstechnieken, meditatie, chanting, voeding en ayurveda. Het zijn de gereedschappen waarmee ze mensen helpt dichter bij hun eigen bron te komen en met meer veerkracht en lichtheid in het leven te staan.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en trainer voor persoonlijke en organisatieontwikkeling. Zij verdiept zich al 45 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van onze omgeving. Ze verdiept zich ook in de natuur en vooral de wisselwerking met de mens. Saskia biedt deze activiteiten aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring in de relatie tussen lichaam en bewustzijn en tussen de mens en andere levende wezens. Zij heeft hiermee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie, van binnenuit. Deze kan alleen plaatsvinden in samenwerking met elkaar en met de natuur.


Datum en tijd: zondag 2 april 2023, 14:00-17:00 uur.
Lokatie: Transitiehuis, Zuiderhavenweg 6, 4004 JJ Tiel.
Entree: € 50,- per persoon, inclusief koffie/thee.
Aanmelden: Zie ticketknop onderaan de pagina https://inspiradiance.nl/activiteit/wees-als-de-dolfijnen/
Privacy verklaring: https://inspiradiance.nl/privacy-lezingen-en-workshops/ Minder weergeven
Evenement / Agenda delen: