Thema-workshop Mei

The Elements
01-05-2022
10:00
Online
Gelderland
gratis
gratis
workshop


Voor ieder mens is een goede balans tussen body & mind een voorwaarde om zich gezond en gelukkig te voelen. Door disbalans kunnen spanningen ontstaan, waaruit mogelijk klachten voortkomen.
Belangrijk is de bewustwording van wat speelt in jouw lichaam en geest, het belang van gezonde voeding en dat je als mens onderdeel uitmaakt van de natuur.
Wij helpen bij deze bewustwording en reiken inspiratie, kennis en handvatten aan. Daarmee ga je zelf aan de slag om jouw vitaliteit te verbeteren.
Ons jaarprogramma is verdeeld over de vier seizoenen en per maand hanteren we een thema. Daarbinnen besteden we aandacht aan de elementen die van invloed zijn op hoe energiek en gezond jij je voelt.
Deze maand besteden we specifiek aandacht aan de samenwerking tussen de lever en de galblaas en met name de energiebanen van deze organen, ook wel genoemd de meridianen. Het goed stromen van onze energie in deze meridianen is belangrijk voor onze gezondheid. Indien er sprake is van onbalans in de samenwerking, kan dit klachten veroorzaken.

Bijvoorbeeld, herhalende stress, waardoor stijfheid, krampen en wisselende pijnen in ons lichaam. Ook kan zich dit uiten in negatieve gevoelens.

Om onze balans te herstellen, is het belangrijk om ons bewust te zijn van onze emoties en tot welk herhalend gedrags- en stresspatroon dit kan leiden. Zodat we bewuste keuzes kunnen maken in ons leven, waardoor we zelf het stuur weer in handen nemen. Dit kan helpen om onze levensenergie beter te laten stromen.

Daarnaast is het belangrijk om ook fysiek in beweging te komen, daarvoor reiken wij oefeningen aan tijdens de thema-workshop. Verder kan een gezonde balans in je voedingspatroon helpen om de balans te herstellen.

Met onderstaande activiteiten in de maand mei, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen.
Evenement / Agenda delen: