Meditatief wandelen

Mirros
13-03-2023
10:00
Mirros, Poortugaal
Zuid-Holland
€5
meditatie


Meditatief wandelen is het wonder van het gewoon lopen herkennen, niet als middel om ergens te komen maar om in contact te komen met de volheid van het leven. Wanneer je een natuurwandeling maakt en afstand neemt van de drukte, kun je tot nieuwe gedachten of nieuwe inzichten komen. Al wandelend en mediterend laden we ons op met de rust rondom ons, en herinneren we de stilte in onszelf. Het tempo van de wandeling is rustig.

Misschien komt tijdens deze wandeling vanzelf datgene in je op waar je nog niet klaar mee bent. De gevoelens en gedachten die bij je naar boven komen merk je op, en tegelijkertijd wandel je verder en beleef je de natuur om je heen. Door dit te doen wordt je geest geleidelijk kalmer en ontstaat een bredere kijk op de levenssituatie waarin jij je bevindt. Of je in deze tijd vooral obstakels op je weg vindt of dat het leven je juist toelacht, tijdens het lopen heb je alle gelegenheid om je te ontspannen in dat wat er is en de vrede te voelen die daarvan uitgaat.

Een wandeling is gezond door het bewegen, het beschermt tegen cognitieve achteruitgang en het verkleint de risico's op verschillende hersenaandoeningen, zoals dementie, beroerte en depressie.

Na de wandeling zul je je verkwikt voelen, vol energie om de dingen te doen die je wilt doen, of gewoon te ZIJN.
Evenement / Agenda delen: