Cursus Werken met de Elementwezens van de Aarde

Nicolaas de Jong
04-03-2023
10:00
Punthorst
Overijssel
€150
community
nieuwe-aarde


We werken een weekend per seizoen, waarin we telkens een groep element­wezens gaan waarnemen die achter een van de elementen werkzaam is. Dit keer zijn het de aardewezens. Deze hangen nauw samen met ons fysieke lichaam en de beheersing van de levens­functies en zielsstemmingen door onze organen.

Na introductie oefeningen om de ziel open te zetten met geïmproviseerde zang en beweging, leren we de stemmingen beleven vanuit de organen; eerst met fysieke oefeningen, dan met de specifieke ritmen en klanken vanuit de organen. We boetseren enige van deze stemmingen uit, zoals we dit innerlijk beleven. Dat geeft ons een handvat om vanuit ons eigen fysieke lichaam de aarde elementwezens waar te kunnen nemen.

Hierna gaan we gericht de verschillende groepen en verschijningsvormen waarnemen in de natuur van de aarde-wezens: onder andere de gnomen, de boomfaunen en de aardegoden. En we gaan na wat hun plaats is binnen het energetische landschap, en wanneer nodig, hoe we die beter integreren kunnen in dit landschap met landschap helingsmethoden.

De cursus wordt geleid door Nicolaas de Jong, astrosoof, landschapsheler en kunstenaar.

Tijd: het weekend van 4 en 5 maart, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.
Plaats: BD boerderij De Zonnehorst, Evenboersweg 28, Punthorst.
Kosten: € 150, – inclusief werkmaterialen. Reductie in overleg.
Aanmelding: tel. 06-40228769, email jaspisschool@gmail.com.
Betaling: Rune Werkplaats, rek. no. NL60 INGB 0009 2765 05. Gelieve uiterlijk 1 week van tevoren over te maken o.v.v. ‘cursus elementwezens’
Evenement / Agenda delen: