Indiaas Raga concert met Heiko Dijker (tabla) en Siddharth Kishna (sitar)

Inge Saraswati
19-03-2023
15:00
Inge Saraswati, Centrum voor universele liefde en levensgeluk
Noord-Holland
€ 18
vroegboek korting
muziek, zang en dans


Indiaas Raga concert met Heiko Dijker en Siddharth Kishna

Beleef een prachtig Indiaas concert met twee topmusici die spelen op de Indiase tabla en de sitar. Beide zijn geschoold in de klassieke Indiase tradities.

Het woord 'Raga' komt oorspronkelijk uit het Sanskriet, en betekent 'kleur,' in deze bijzondere en diepe muziek vertaald dat als 'Dat wat de geest kleurt.' Elke Raga past bij de sfeer van de tijd van de dag: dit concert heeft dus een middag Raga die op het moment zelf zal worden bepaald.

Heiko Dijker is een zeer bekende tabla speler en speelde op vele festivals en grote zalen zoals Royal Concertgebouw Amsterdam en Heineken Music Hall Amsterdam. Hij speelde met grote namen zoals de harpiste Lavinia Meijer, Melissa Etheridge, Lenneke van Staalen en vele anderen.

Volgens de krant Trouw is het verbazingwekkend hoe Heiko Dijker de tabla speelt; alsof zijn handen spreken. Adembenemend en vol schoonheid. De klanken nemen je mee in een betoverend spel vol met schoonheid en passie.

Siddharth Kishna groeide op in Amsterdam en kwam op zeer jonge leeftijd in aanraking met beroemde Indiase klassieke musici. Hij trad op zijn 10de in de leer bij sitar meester Ustad Jamaluddin Bharitya. Hij is in 1999 cum laude afgestudeerd aan het Rotterdam Conservatorium en werd aangesteld als hoofdvakdocent sitar aan het conservatorium. Hij trad op voor Koningin Beatrix tijdens haar staatsbezoek aan India.

Boek je ticket(s) door een email te sturen aan info@ingesaraswati.com en geef aan hoeveel tickets je wil en de naam waarop je betaalt. Je ontvangt instructies over de betaling, na betaling ontvang je een bevestiging die tevens dient als entreebewijs.
Evenement / Agenda delen: