BEZINNING | Waarnemen en groeiend bewustzijn

Het Gouden Rozenkruis, centrum Enschede
21-03-2023
20:00
Enschede
Overijssel
Gratis
nieuwe-aarde


Bezinning in de tempel van het Gouden Rozenkruis.

Ons bewustzijn wordt onder andere gevormd door wat we waarnemen, door wat er van buitenaf op ons afkomt. Maar wat is waarnemen precies en wat is bewustzijn? En wat maakt of het bewustzijn groeit?

Bewustzijn kun je omschrijven als een instrument dat waarnemingen verwerkt. Hoe ons bewustzijn zich vormt, hangt ook af van wat we tot ons nemen, wat we toelaten, want hierin is een keuze. Meestal nemen we alles wat we zien voor waar aan, voor werkelijk aan, zonder dat we ons bewust zijn van het filter dat we gebruiken. Want we filteren allemaal wat we zien en ook hoe we het zien. Wanneer we doorkrijgen dat we alles bewust of onbewust filteren, wanneer we de beperktheid van ons waarnemen gaan inzien, kan er een nieuw verlangen ontstaan, een verlangen naar een bewustere waarneming.

Bewustere waarneming begint met naar binnen kijken, met introspectie. Met stil worden en open zijn. En dan vanuit deze nieuwe houding de werkelijkheid tegemoet te treden. Een proces dat vanuit het verlangen naar waarheid nieuwe perspectieven in je zal openen.

In deze bezinning willen we de rol van ons waarnemen verkennen in relatie tot de ontwikkeling van het bewustzijn. Ben je hierin geïnteresseerd, kom en kijk wat waarnemen en groeiend bewustzijn kunnen betekenen.

Locatie: Lasondersingel 188, Enschede
Kosten: gratis.
Tijd: 20.00 - 20.45 uur.
Inloop vanaf 19.45 uur.
Evenement / Agenda delen: