Minotaurus Project: een transformatie Ritueel

Annette Heynderickx
23-06-2023
18:00
Landgoed Blommerenbos
Vlaanderen
€195 excl maaltijden
healing
muziek, zang en dans


Minotaurus Project: Ritueel van Transformatie
Het Minotaurus Project is een therapeutische extensie van Biodanza.

In de mythe van de Minotaurus en het labyrint als symbool van onze onderdrukte instinctieve natuur krijgen we een beeld van onze reis door het leven. We vinden in dit Project de moed om de grenzen van onze angsten te passeren, die de volledige expressie van onze identiteit in de weg staan.

Hiermee heeft Rolando Toro een rituele weg gecreëerd die ons diep en krachtig terugleidt naar onszelf.

Het Minotaurus Project is gebaseerd op de mythe van de Minotaurus, een wezen met het lichaam van een man en het hoofd van een stier. De mythe komt van het eiland Kreta in de Minoïsch cultuur, die ten grondslag ligt aan onze westerse beschaving.
Het is een mythologisch verhaal over de kracht van de instincten en onze angst ervoor.
In onze Westerse cultuur zijn de instinctieve krachten onderdrukt, wat in deze mythe wordt gesymboliseerd door de Minotaurus die gevangen wordt gehouden in een ondergronds labyrint.
Niemand die dit labyrint binnenging kwam er ooit weer uit. Tenslotte is het de held Theseus die de Minotaurus overwint en met behulp van de draad van Ariadne terugkeert uit het labyrint.

Ieder heeft een Minotaurus in zich. Maar ...we zijn er bang voor omdat de essentiële levensinstincten onderdrukt en in onze cultuur ontkend worden.
Vandaar dat wij geen toegang meer hebben tot de kracht van onze oorspronkelijke instincten die ons kunnen leiden door het labyrint van het leven. We zijn zo in een chronisch conflict terecht gekomen, bevangen door angsten: angst voor de dood, angst om niet geliefd te zijn, angst iemand te verliezen, angst om nieuwe stappen te zetten in ons leven en nog vele andere. Het zijn deze angsten die ons tegenhouden in de volledige expressie van onszelf.

In het Minotaurus Project wordt je uitgenodigd moedig het labyrint binnen te gaan om je innerlijke Minotaurus te ontmoeten, die je teruggeeft wat je verloren hebt.
Dan kun je ervaren hoe zijn kracht je bevrijdt en hoe je als een echte held zult terugkeren uit het labyrint.

De minotaurus is bedoelt voor mensen met ruime Biodanza ervaring.
Praktisch meenemen en Inschrijven
We starten op vrijdagavond met een gezamenlijk diner en daarna onze eerste vivencia. Het weekend is incluisief overnachten en maaltijden. Breng matrasje, slaapzak en toiletspullen mee.

Je kan kiezen om in een tentje te slapen of binnen in een gemeenschappelijke ruimte.

KOSTEN

Prijs € 195,- voor de workshop en € 110 voor het overnachten en eten.
Er is veel belangstelling en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Je bent ingeschreven als je het inschrijfformulier invult en de kosten van de workshop overmaakt op rekening NL59 ABNA 0233 5656 04 t.n.v. A.E.F. Heynderickx.

De kosten voor overnachten en de maaltijden graag ter plaatse contant voldoen in envelopje voorzien van jouw naam.
Evenement / Agenda delen: