Biodanza vijfdaagse in de Franse Ardennen

Annette Heynderickx
23-07-2023
16:00
Centre Buirefontaine, Aubenton
Buitenland
€ 699
muziek, zang en dans
workshop


Dans het Orakel

Wat Prof. Rolando Toro, initiator van Biodanza zei over ‘Dans het orakel’;
Het orakel gaat over archetypen die verwijzen naar kosmische bewegingspatronen waarvan wij als mens onderdeel zijn. Ze geven richting aan. Richting om ons terug af te stemmen op wie we in werkelijkheid zijn. De precieze betekenis incorporeert een ieder in de dans. "Dus niet als een mentale gegevenheid maar als globale emotie, een totale lichaamsgewaarwording. Iets wat we werkelijk ervaren, leven, beleven!

Het orakel brengt het beeld van een zwevende vogel. En daarmee de boodschap die het teken verkondigt, en dat luid als volgt:
“Maar de vogel moet niet te hoog willen vliegen en zich verbeelden dat hij tot de zon kan komen: hij moet bij de aarde blijven, waar zijn nest is.”

...Ieder kent dit fenomeen wel van (te) hoog willen vliegen, zichzelf overtreffen en de grond onder de voeten verliezen, te veel hooi op de vork…

Rolando Toro wist als geen ander hoe Biodanza de bloei van nieuwe bewustzijnstoestanden door de gesynchroniseerde werking van muziek, beweging en de opgeroepen vivencia stimuleert.

VERBLIJF
We verblijven in een schitterend huis met fontein op een heerlijke heuvelachtige plek te midden van de natuur. Dagelijks dansen we één (woensdag) of twee vivencia's (dans sessies). Tussendoor is er tijd om alleen of samen bij de fontein te zitten, het labyrint te lopen, zingen, luieren, een goed gesprek, een boek, een wandeling, glas wijn…En te genieten van de verrukkelijke maaltijden die met liefde door Chantal en René bereid worden

Programma
Zondag 23 juli inchecken vanaf 16:00 uur. Om 18.30 uur gezamenlijk diner en om 20:30 uur begint de eerste Biodanza-sessie.
We eindigen vrijdagochtend na de vivencia omstreeks 12.30 uur. Er wordt dan nog een lunch voorzien of voor zij die dit wensen een lunchpakket voor onderweg.

Locatie
Centrum Buirefontaine, Picardië vertrekkend vanuit Antwerpen is qua kilmeters circa 200 km. http://www.buirefontaine.nl/nederlands/
Voel je dat je hierbij wilt zijn schrijf je dan snel in wil je verzekerd zijn van een plekje. https://www.biodanzabreda.nl/inschrijven

Kosten 699 all-in
De kosten zijn op basis van een tweepersoonskamer met volledig pension en met de workshop. Je bent ingeschreven door op naam van A.E.F Heynderickx, rekeningnummer NL59 ABNA 0233 5656 04, met omschrijving naam en Buirefontaine 2023 een aanbetaling te doen. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.
Er zijn een paar eenpersoonskamers of studiootjes. Die reservaties gaan als eerste de deur uit!
Met een tentje of camper komen is ook mogelijk.
Evenement / Agenda delen: