Cacao Ceremonie & Baarmoeder rite

Lilian Timmermans, energetisch therapeut met een sjamanistisch knipoog
29-04-2023
19:00
Heel en Panheel
Limburg
€ 77
ceremonie
healing


Cacao is een heilig medicijn dat zijn oorsprong vindt bij de Maya’s in Mexico/Guatemala. De afstammelingen van de oude Maya’s en Azteken kennen sinds oudsher de werkelijke genezende kracht van cacao, en deze plant wordt dan ook al eeuwen door middel van rituelen en ceremonies geëerd.

Ceremoniële Cacao wordt gebruikt om je hart te openen en innerlijke genezing te ervaren, een heilig medicinaal ritueel waarbij we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam. Een verbinding vinden met je hogere zelf, je eigen kracht en waarheid.

Cacao is in het westen beter bekend als bestanddeel van chocolade. De cacao in chocolade is hier echter vaak zo bewerkt dat het zo goed als al haar oorspronkelijke krachten verliest. Ik gebruik een biologische rauwe pasta van de cacao boon uit Peru. Op deze manier heb ik respect voor de inheemse volkeren en eer ik hun tradities. De cacao wordt met veel liefde, zorg en aandacht gewonnen door de lokale boeren. De Cacaodrank is volkomen veilig en heeft geen hallucinerend effect.

We ervaren onze Cacaoceremonie in de joert, die rond is van vorm en dus als "baarmoeder" kan fungeren, waaruit je opnieuw geboren kunt worden. Er staan bedden en stoelen en waar je ook op de grond of op meditatiekussens je het je makkelijk mag maken met heerlijke dikke kussens. Neem zelf wel een eigen omslagdoek mee, dat ‘voelt’ vaak beschermend  en lekkere dikke sokken of sloffen. Er wordt zachte muziek gespeeld om aan te komen. Je mag je zacht bewegen, wiegen of liggen of zitten wat jij wil. Hier begint onze gezamenlijke cacaoreis. Tijdens de ceremonie nemen we allemaal een persoonlijk intentie mee. Dit kan een intentie zijn voor iets in je dagelijks leven. We zullen samen drummen, neem deze dus mee, als je deze hebt, anders hebben wij wel ratels, de windrichtingen openen en de spirit van cacao aanroepen.
Daarna nemen we je tijdens het drinken van de cacaodrank mee op reis in een wisseling van stille en geleide meditaties. Wij zorgen voor de vertrouwde veiligheid en een warme zachte bedding. We verbinden ons, vanuit ons hart met het hart van de jungle waar de heilige cacao groeit en met de bewakers van de wijsheid, onze voorouders en Panchmama zelf. Hierdoor kan er meer ruimte ontstaan voor je emoties en gevoelens. Door het hart te openen, stelt cacao ons in staat om ons ware zelf te voelen en opgehoopte negatieve energie op te lossen. We combineren daarom de cacao met de Baarmoeder rite omdat daar nog veel leed kan zitten en dat kan dan met liefde opnieuw bekeken worden. In een veilige setting mag je als je wil je diepste pijn delen en accepteren. EEN GESCHENK AAN JEZELF, zodat je weer thuis komt in je eigen lichaam.

Als je niet bekend met ceremoniële cacao en zwanger bent, intensief borstvoeding geeft, hartklachten of problemen met je bloeddruk hebt of antidepressiva gebruikt, dan is het verstandig om niet de volledige drank te drinken. Geef dit dan even van te voren aan aub. Dosering is hierbij belangrijk. Als je allergisch bent voor chocolade/cacao mag je het niet nemen natuurlijk.

Wanneer je gevoelig bent drink dan langzaam en niet in één keer. Je kunt gerust de hele avond over een kopje doen. Gebruik de dag dat je meedoet aan de ceremonie geen cafeïne of alcohol en eet licht. Drink voldoende water, vooral aan het einde van de ceremonie. Als je merkt dat je hoofdpijn hebt, drink dan water en geen cacao. Antidepressiva met MAO-remmers vormen een contra-indicatie voor cacao en kunnen tot ernstige hoofdpijn leiden. Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Houd rekening met het gebruik van cacao bij een hartaandoening. Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf. Cacao is een zacht en veilig product, maar zelfzorg is en blijft belangrijk. Hoop je te ontmoeten, liefs Lilian

Ps. je krijgt je exacte locatie bij opgave en overige info en we delen POTLACH lunch.

 


Evenement / Agenda delen: