LEZING “12 zintuigen, 13 deugden”

Hans Hoogerdijk
23-04-2023
10:30
Muziekcentrum Schering & Inslag in Laren (nh)
Noord-Holland
€ 15,00


Dat gezondheid samenhangt met Smaakzin, kunnen we ons voorstellen. Ook dat liefde een lijntje heeft met Warmtezin, maar wat dacht u van zorgzaamheid en reukzin? Corruptie en geuren?
Of wat je evenwicht betekent voor tolerantie?
Je zintuigen vertellen je over jezelf en over de wereld. Ze zijn de instrumenten waarmee je jezelf kunt ontwikkelen , waarmee je je leven vormgeeft, zoals jij dat zou willen. De mens is nooit af en is in staat zich te ontwikkelen om het beste en mooiste uit zichzelf te halen. En daarmee te bouwen aan een wereld waarin het terug te vinden is.

Hans kent twaalf zintuigen, twaalf wegen tot kennis, twaalf dialecten waarmee wij voortdurend in gesprek zijn met ons zelf. Tegelijkertijd kunnen deze twaalf zintuigen ons inzicht geven in fysieke, sociale, spirituele en ecologische dilemma’s. Onze eigen kwetsbaarheid kan de belangrijkste innerlijke kracht zijn voor een deugdelijke sociale, spirituele en duurzame toekomst.

Hans Hoogerdijk is hoofddocent bij Howie the Harp, een toegankelijke opleidingsinstituut voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, gericht om als ervaringsdeskundige aan de slag te kunnen gaan in een betaalde baan. Het boek 12 Zintuigen, 13 Deugden is van zijn hand.

Deze lezing is ook online te volgen
Evenement / Agenda delen: