Vrouwencirkel – Body Remembers Trauma Therapie & Breathwork (BRTT)

Liesbeth Benes Praktijk Live2Be
04-03-2023
13:15
Praktijkruimte in Exloërveen
Drenthe
€ 84
healing
workshop


Wat houdt Body Remembers Trauma Therapie & Breathwork (BRTT) in?

Uitsluitend “praat therapie” volgen om je trauma te verwerken, is niet effectief. Sterker nog…. door er uitsluitend, continue over te praten komt het trauma steeds vaster te zitten in je lichaam. Je bereikt dus het tegenovergestelde van wat je doel is.

Door fysiek en emotioneel volledig in contact te komen met de stress of het trauma, kun je het trauma aanpakken bij de bron. Daar waar het begon. De Niet afgemaakte instinctieve beweging én ademhaling kan alsnóg voltooid worden, waardoor het trauma, de stress, jouw lichaam los kan laten.

En dat is precies wat Body Remembers Trauma Therapie & Breathwork doet. Je lichaam wordt op een veilige en gecontroleerde wijze, weer in contact gebracht met de pijn, stress of het trauma, zodat de instinctieve beweging – het trillen en shaken – alsnog in gang gezet kan worden. Dit kan natuurlijk ook gepaard gaan met schreeuwen of huilen.

Trauma Release Breathwork is een onderdeel van Body Remembers Trauma Therapie en is een holistische methode die doorwerkt op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Het heeft dus een diep effect op jouw gehele wezen.
Met een gecontroleerde – therapeutische – ademhaling kun je, zonder dat je in je eigen ‘verhaal en emotie’ terecht komt, contact maken met de kern van je diepe en niet helpende overtuigingen.

Blokkades en spanningen kunnen door middel van een bewust verbonden ademhaling naar de oppervlakte komen en jou loslaten.

Alledaagse stress
Het mooie aan BRTT is, dat het niet uitsluitend toepasbaar is bij serieuze stress of trauma. je lichaam slaat óók alledaagse stress op, wanneer dit niet op het moment zélf ontladen kan worden. Vaak gaat dit zó ongemerkt dat je het niet in de gaten hebt. Maar mogelijk voel je je aan het eind van de dag helemaal aangedraaid. Mooi is het daarom dat je aan het einde van de dag, je lichaam zélf op een veilige en effectieve manier kunt ontladen van de opgebouwde stress.

Er staan momenteel 2 groessessies gepland

Woensdagmiddag 1 maart van 14.00 – 17.00 uur

Zaterdagmiddag 4 maart van 13.30 – 16.30 uur
Evenement / Agenda delen: