Sjamanistisch Vuurritueel

Veenheks
21-01-2023
18:00
Dieren, Gelderland
Gelderland
€zie event
naar draagkracht
ceremonie
kinderen


Zaterdag 21 januari organiseren leden van de Nederlandse afdeling van de klassiek sjamanistische traditie van Spirit of Wolf een traditioneel sjamanistisch vuurritueel op het terrein van Scouting Dieren, middenin de Veluwse bossen.

Het ritueel wordt volgens de richtlijnen van de klassieke traditie gehouden, maar er is veel ruimte om het te beleven en mee te doen op een manier die voor jou goed voelt. Als je mee wilt drummen, zingen of bewegen, ben je daartoe van harte uitgenodigd, maar als je gewoon rustig bij het vuur wilt zitten om het allemaal over je heen te laten komen, is dat ook helemaal goed. Een heel laagdrempelige manier dus om kennis te maken met traditioneel sjamanisme en geschikt voor alle leeftijden.

Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk, voorafgaand aan het ritueel wordt uitleg gegeven over de traditie en vorm en inhoud van het ritueel.

Bij dit ritueel zijn ook kinderen van harte welkom. Kinderen kunnen bijvoorbeeld helpen met het opbouwen van het vuur, het opmaken van de offerschaal en het openen van onze heilige cirkel.

Voor kinderen is de verbinding en omgang met de natuurlijke wereld en alle onzichtbare lagen ervan veelal nog iets heel natuurlijks en logisch. Het meedoen aan een sjamanistisch vuurritueel wijst voor hen vaak voor zich. Iets waar wij als volwassenen vaak nog veel van kunnen leren. Natuurlijk ben je ook als deelnemer zonder kinderen van harte welkom.

Er zullen bij dit ritueel meerdere sjamanen en sjamanistisch beoefenaars uit de lijn van Spirit of Wolf aanwezig zijn. Er is dus voldoende ondersteuning aanwezig om voor of na het ritueel je persoonlijke vragen te kunnen stellen en ook is het mogelijk tijdens het ritueel via de aanwezige sjamanen Chyltys Kam en Sailikmaa Kam een healing en/of zegening van de geesten te ontvangen. Dit kan evt. van tevoren worden besproken.

Wat neem je mee?
* voedseloffer voor de geesten; bijv. cake, snoepgoed of kaas, of voedsel wat voor jouw (familie of regionale) voorouders herkenbaar en geliefd zal zijn geweest, bijv. typische streekgerechten. Let op: geen alcohol, vlees of tabak!
* drum of ratel, als je die hebt, niet verplicht.
* evt. een kussentje of dekentje om prettig te kunnen zitten.
* mok/beker om thee uit te kunnen drinken. Voor thee wordt gezorgd.
* financiële donatie als bijdrage voor deelname: minimaal 15 euro (mocht dit financieel niet haalbaar zijn, neem ook dan zeker contact op om over de mogelijkheden te overleggen).

Aanmelden is verplicht. Mail voor aanmelding of vragen naar info@veenheks.nl.
Evenement / Agenda delen: