Inloopochtend en middag Rozenkruis Hilversum

Rozenkruis Hilversum
21-01-2023
14:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ vrijwillig
ascensie
Uncategorized


Bezinning, gerichte aandacht en stilte zijn voorwaarden voor de groei van de ziel. De enige stilte die we als aardse mens kennen, is als het geluid stopt. Maar dat is geen stilte in spirituele zin. Spirituele stilte is anders. Deze stilte kun je niet doen, niet meenemen of bewaren. Hij kan zelfs niet echt beschreven worden – alleen ervaren. En hoe stiller je dan zelf wordt, des te levendiger wordt je ziel.

​Meester Eckhart von Hochheim schreef daarover rond 1300:

‘Er is een enorme stille vrede in ieder van ons, die ons naar zich toe roept. Het herontdekken en herwinnen van die eigen innerlijke stilte is de aanvang van ons onderwijs in de taal van het hemelse hart.’ Als we stil worden niet kunnen ‘doen’, hoe kunnen we het dan toch bereiken? Daarover willen we graag spreken op deze open inloop. Je bent van harte welkom.

Regelmatig staan de deuren van de centra van het Rozenkruis voor je open. Voel je vrij om binnen te komen en kennis te maken. Elke maand zal er kort een thema toegelicht worden waarover van gedachten gewisseld kan worden.

Dit maandthema is hetzelfde als van de online open avonden die steeds aan het begin van de maand te volgen zijn. Wil je hier meer over weten, klik hier.

Wil je meer verdieping over het thema, dan ben je ook van harte welkom op een bezinning in de tempel. Wil je hier meer over weten, klik hier.

De gesprekken op de open inloop zullen telkens op een vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur of zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur plaatsvinden.

Aanmelden van tevoren is niet persé nodig, maar wordt wel gewaardeerd.
Evenement / Agenda delen: