Drie bronnen pelgrimsroute wandeling

Iris Bezuijen
24-12-2022
09:45
Heiloo
Noord-Holland
gratis
reizen


We wandelen de drie bronnen pelgrimsroute van ongeveer 18 kilometer. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we de wandeling in overleg verkorten of verlengen.

De route leidt langs 3 heilige bronnen en verschillende abdijen.

We lopen vanaf het station eerst naar de Runxput met een mooie kerk en gelegenheid voor koffie en een toiletstop. Na enkele velden via rustige landweggetjes komen we dan bij de Abdij van Egmond, ook hier is de gelegenheid voor een toiletstop en er is een leuke winkel met eigengemaakt producten en zelfs een museum.

Hierna houden we een koffie en thee pauze in Egmond-Binnen bij onze tweede put, de Adelbertusput waar je eigen meegebrachte lunch kunt nuttigen. Koffie en thee wordt gratis verzorgd door de organisatie. Via landweggetjes komen we dan via het monnikenpad weer terug in Heiloo bij onze laatste put, de Willibrordusput.

Praktische informatie:

Er zijn toilet-stops, een koffiemoment in de Herberg en daarna op de Adelbertusakker gelegenheid eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

Deze tocht is onderdeel van de 40 dagen challenge! Wandelaars die in het bezit zijn van een Sufi Trail startpakket krijgen voor de wandeling een stempel in hun pelgrims dagboek.

De Drie bronnen tocht wordt elk zaterdag herhaalt. Als het nu niet lukt dan zien je graag op een van de volgende wandelingen in Heiloo.
Afspreekpunt

Vertrektijd: 09:45. uur bij de kaartautomaat van Station Heiloo

Hoe kom ik er?

Station Heiloo per trein.

Parkeren is gratis bij het station, aan de westzijde van het spoor: 1852 AX Heiloo

Per fiets er is een ruime fietsenstalling bij het station
Tempo

Ontspannen tempo

Bijzonderheden

Er zijn voldoende pauze momenten en horeca gelegenheden onderweg.


Tempo

Ontspannen tempo
Bijzonderheden

Er zijn voldoende pauze momenten en horeca onderweg.

Deelname aan de wandeling inclusief (oplos)koffie of thee is gratis.
Evenement / Agenda delen: