De magie van stilte – Wim van Alphen

Huis van Transformatie
16-12-2022
14:00
Moergestel
Noord-Brabant
€30
meditatie
workshop


Ontdek hoe stilte wel fijn is… en ervaar innerlijke rust!
Veel mensen vinden stilte ervaren nog niet zo makkelijk. Stilte kan onrust oproepen en je bewust maken van de vele gedachten die er door je hoofd gaan. Maar wat nu als je het geheim van de stilte zou ontdekken? Dat stilte echt magisch kan zijn en je innerlijke rust geeft? Juist in deze drukke december maand is een ontspannen moment van stilte zo heerlijk.

Dagelijks hebben we als mens zo’n 50.000 gedachten. Uitgaande dat we 8 uur slapen zijn dat ruim 50 gedachten per minuut. Dat komt doordat we continue denken en 1000 en 1 dingen tegelijk willen doen. Je hoort mensen om je heen steeds vaker zeggen “ik wil even rust!”
Het is die behoefte van onze hersenen aan stilte. Voor onze hersenen is stilte hetzelfde als slaap voor ons lichaam. Het verbetert het geheugen, het verhoogt de creativiteit en we ervaren meer vertrouwen en kracht. Onderzoeken van neurobiologen op de effecten van stilte op onze hersenen bevestigen dit.

Oefenen in stilte heelt je hersenen en geeft ruimte voor groei
Ik vertel je over de stilte, die ik zelf ervaarde in de 1,5 jaar dat ik werkzaam was op de kaasmakerij van Koningshoeve, de abdij inTilburg. Je maakt kennis met de relax4lifemethode, 6 aspecten die ik in mijn persoonlijk leven ontdekte en wat mij deed herstellen van een forse burnout.
Naast het oefenen in stilte blijken zij wezenlijk voor kalmte in je hoofd. Het zijn de zogenaamde wake up, die ons lichaam aanzet, focus, het toelaten, jezelf aanraken, mildheid en leren plezier maken.
De workshop geeft je inzicht in deze methode en je ervaart de effecten van het oefenen.
En er is mooie muziek.

Over Wim van Alphen
Mijn naam is Wim van Alphen, trainer, docent en inspirator op het gebied van tevredenheid en mentale gezondheid en kracht. Ik ben met Annemie en heb twee kinderen, Aniek en Ineke. En ook opa van twee kleinkinderen, Joris en Lieke.
Ik ben eigenaar van relax4life. In mijn vrije tijd zing ik in een koor, mediteer, wandel en kook graag. Als vrijwilliger geef ik wekelijks ontspanningslessen aan groepen kwetsbare mensen.
Evenement / Agenda delen: